Vlada donijela odluku o plažama: Aneksi za stare ugovore, do novih preko tendera

Dodajte komentar

Vlada je juče usvojila Informaciju o potrebi zaključivanja aneksa ugovora o korišćenju plaža, kupališta i lokacija za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra, Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra za period 2024-2028. godine i Cjenovniku početnih naknada za korišćenje/zakup morskog dobra.

U informaciji se navodi da će se, u cilju blagovremene pripreme ljetnje turističke sezone, za postojeća kupališta, plaže, kao i lokacije za postavljanje privremenih objekata koje su planirane izmjenama i dopunama Programa privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od 2019. do prošle godine, zaključiti aneksi ugovora.

– Novoplanirane plaže, kupališta i lokacije za privremene objekte koji su planirani novim Programom privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od ove do 2028. godine biće obuhvaćene tenderskim postupkom koji će sprovesti Morko dobro – piše u Informaciji.

Iz Vlade su kazali da je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je, u saradnji sa Morskim dobrom, u proteklom periodu radilo na aktivnostima neophodnim za nesmetanu pripremu i odvijanje ljetnjih tursičkih sezona.

“Imajući u vidu da je Morsko dobro dostavilo predlog dokumenta kojim se definišu plaže i kupališta 5. marta ove godine, nakon detaljnog uvida i analize, konstatovano je da predlog nije moguće realizovati do 1. maja, odnosno zvaničnog početka ljetnje turističke sezone”, rekli su iz Vlade.

Vlada je dala saglasnost na Cjenovnik početnih naknada za korišćenje/zakup morskog dobra, koji je donio Upravni odbor Morskog dobra 25. marta.

Cjenovnik se koristi za utvrđivanje sezonskih i vansezonskih naknada za korišćenje djelova morskog dobra za postavljanje privremenih objekata, vezivanje plovnih objekata i predstavlja osnov za utvrđivanje početnih naknada/zakupnina za ustupanje djelova morskog dobra-plaža i kupališta putem javnog konkursa ili drugih oblika ustupanja.

Iz Vlade su kazali da je sveobuhvatnom analizom dosadašnjih iznosa naknada utvrđeno da se iste ne podudaraju sa realnim stanjem na tržištu, a da se posebno imalo u vidu o kojoj vrsti zemljišta se radi.

– Novi Cjenovnik odnosiće se na novoplanirana kupališta i lokacije za postavljanje privremenih objekata iz Programa privremenih objekata u zoni morskog dobra za period 2024 – 2028. godine, kao i za lokacije na kojima je došlo do uvećanja kvadrature – navodi se u saopštenju.

Vlada je jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o izmjeni Odluke o dodjeli koncesije za priređivanje posebnih igara na sreću u kazinu „Merit Starlit“, Budva, i prihvatila tekst Ugovora.

– Imajući u vidu da je Odluka o dodjeli ove koncesije, kojom je tadašnji direktor Uprave za igre ovlašćen da zaključi Ugovor, donijeta 19. oktobra prošle godine, a da je u međuvremenu na čelu Uprave došlo do promjene rukovodstva, neophodno je bilo izmjeniti važeću Odluku, kao i predlog Ugovora o koncesiji saopšteno iz Vlade.

Izvor: Dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *