Mercedes-Benz je povukao 341.000 vozila zbog opasnosti od požara

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila i kamiona Mercedes-Benz povukao je 341.000 vozila modela GLE i GLS, proizvedenih od 2017. do 2023. godine, zbog opasnosti od požara. Opoziv se odnosi i na 109 njihovih vozila u Sloveniji.
Mercedes-Benz je utvrdio da je tačka uzemljenja od 48 volti ispod suvozačevog sjedišta na nekim GLE i GLS vozilima možda labava. “U ovom slučaju, kaaelska papučica uzemljivača ne bi bila pravilno pričvršćena. To bi moglo povećati otpor električnog kontakta na ovoj tački spajanja. Kao rezultat toga, temperatura u ovom području može porasti zbog velikih električnih struja koje može proći kroz ovu vezu”, rekli su za STA, objasnili su danas u grupi Emil Frey.

Kao mjeru predostrožnosti, servisna organizacija Mercedes-Benz će stoga provjeriti zavrtnje papuče za uzemljenje u pogođenim vozilima i popraviti je ako je potrebno. Sva dokumenta važna za implementaciju servisne mjere u Sloveniji proslijeđeni su ovlaštenim Mercedes-Benz servisnim centrima prošlog petka (opis posla, standardno vrijeme, pogođeni FIN), saopšteno je iz Emil Frey Group, čija je kompanija Star Import generalni Mercedes- Benz zastupnik za dostavna vozila putničkih i lakih vozila iz Mercedes-Benza u Sloveniji, javlja STA.

Kako navode, opozivom u Sloveniji obuhvaćeno je 109 vozila, od kojih je jedno već servisirano. Potrebna provjera ili popravka je besplatna za kupce i traje oko sat vremena. Kupci uključenih vozila biće zamoljeni pisanim putem da se dogovore u ovlašćenom servisu.

Seebiz.eu

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *