Žena u nekada “muškom” poslu: Ko je predsjednica Hajduka, i gdje je sve radila

Dodajte komentar
Marinka Akrap vodiće "bile"

Nadzorni odbor Hajduka razriješio je dosadašnjeg predsjednika Lukšu Jakobušića, a novoizabrana predsjednica splitskog fudbalskog  kluba je Marinka Akrap, koja je do sada obavljala dužnost člana uprave kluba i direktora marketinga u Hajduku, objavio je Index.

Akrap je u Hajduk došla početkom septe,bra 2021. godine i bavila se marketingom, prodajom i odnosima s javnošću. Rođena je u Splitu 1968. godine, a odrasla u Tučepima. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu i ubrzo nakon završetka studija počela je graditi karijeru u marketingu, prodaji i odnosima s javnošću.

– Na mjesto člana Uprave Kluba gospođa Akrap dolazi iz Podravke s pozicije direktorice Sektora korporativnog marketinga i komunikacija, gdje je provela posljednjih devet godina, a prije toga, baveći se marketingom, prodajom i odnosi s javnošću kroz dvanaest godina rada u DM -drogerie markt Hrvatska prošla je razvojni put od reklamnog asistenta do člana Uprave zadužene za nabavku, marketing, odnose s javnošću i dio prodaje – najavio je Hajduk po njenom dolasku u klubu 2021.

– Imala sam priliku da radim za važne kompanije i brendove, ali sada sam veoma srećna što mogu da svoje bogato znanje i iskustvo iz oblasti marketinga, prodaje i komunikacija stavim na raspolaganje meni najvažnijem brendu… Odgovornost, ali i očekivanja su velika, čak i uz svu nepredvidivost koju fudbal nosi, mogu obećati da ću uvijek istrajati na vrijednostima Hajduka, davati sve od sebe i truditi se unijeti novu energiju i kreativnost kako bih doprinijela da naš klub donese vrijednost za svakog svog navijača i poslovnog partnera, uz emociju kojoj nemamo konkurenciju – rekla je Akrap po dolasku u Hajduk.

Rekordna prodaja dresova

Inače, Hajduk se na skupštini kluba krajem prošle godine pohvalio da je u 2023. prodao 28.400 dresova, objavio je Index. Teško je ove brojke upoređivati ​​s drugim klubovima u okruženju jer su podaci nepouzdani, ali broj pretplatnika, članova i ukupni prihodi kluba od marketinških aktivnosti govore da je Hajduk u tom segmentu ispred konkurencije u Hrvatskoj i regiji, bez obzira na njihove rezultate na terenu.

U odnosu na prošlu godinu, ovaj broj predstavlja povećanje od skoro 40 odsto, jer je klub u 2022. prodao 20.380 dresova. Od dolaska Lukše Jakobušića na mjesto predsjednika kluba, Hajduk je u ovom segmentu porastao za nevjerovatnih 463 odsto, s obzirom da je polazna osnova bilo 5.039 prodatih dresova u 2020. godini.

Naravno, na rast je najviše uticao rezultat kluba, koji još uvijek nije na nivou  istorijskih očekivanja, ali stvari su se sigurno kretale u tom smjeru u posljednje tri godine. Još jedan važan faktor bio je dolazak Marka Livaje u klub početkom 2021. godine. Već te godine Hajduk je zabilježio veliki skok u broju prodatih dresova, sa 12.523 prodana primjerka, od čega oko 3.000 sa Livajinim prezimenom i brojem na poleđini.

Treći važan faktor dogodio se u septembru 2021. godine, a to je dolazak Marinke Akrap na mjesto člana Uprave zadužene za marketing, prodaju i odnose s javnošću. Kakve će promjene biti uvedene na čelu Hajduka, tek treba da otkrijemo.

Izvor: Lider.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *