Podaci Vlade za Porto Montenegro: Uloženo preko 900 miliona eura

Dodajte komentar

U projekat Porto Montenegro uloženo je više od 923,4 miliona eura i taj projekat višestruko je premašio dogovorenu visinu investicije od 450 miliona eura. Samo u periodu od jula do decembra prošle godine, u ovaj projekat je investirano 38,8 miliona, pokazuju podaci o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma.
U izvještajnom periodu akcenat je bio na realizaciji projekta Voka R1ase, a u izvještaju se navodi da su u završnoj fazi radovi na poslovnim prostorima, te da se u narednom periodu očekuje njihova primopredaja budućim korisnicima, prenijela je E kapija.

– Sa izgradnjom Boka Palace započeta je i izgradnja dijela druge faze infrastrukture, radnog naziva Faza 2A, za koju je glavni izvođač uveden u radove krajem decembra 2022. godine. U toku je izvođenje građevinskih radova Faze 2A koji napreduju planiranom dinamikom, a sve parcele u ovom obuhvatu biće dio projekta pod nazivom Synchro Yards -piše u informaciji  koju je Vlada usvojila na poslednjoj sjednici.

Krajem 2023. godine, u kompanijama koje realizuju projekat Porto Montenegro bilo je angažovano 580 osoba, od toga su 402 crnogorski državljani, a 178 stranci.
U dokumentu se podsjeća da je ugovor o realizaciji projekta Porto Montenegro, potpisan između Vlade Crne Gore, Adriatic Marinas i P.M. Securitas INC, stupio na snagu 20. avgusta 2008. godine.
Projekat predstavlja preuređenje nekadašnjeg mornaričko-tehničkog remontnog zavoda u Tivtu u visokokvalitetni nautičko-turistički rizort, a podrazumijeva izgradnju marine sa 850 vezova za jahte svih veličina, hotela sa 5 zvjezdica, luksuznih stanova, restorana, barova, kafea, galerija, nautičkog muzeja i ostalih turističkih i komercijalnih sadržaja.

Danas se na ovoj lokaciji nalazi luksuzni hotelsko-turistički kompleks prepoznatljiv po hotelskom brendu ridžent i vodećoj marini luksuznih jahti na Mediteranu, od 464 veza, Porto Montenegro.

Izvor: Dan


Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *