Ivanović v.d. direktor CEDIS-a, Čađenović na čelu borda

Dodajte komentar

Novi Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) održao je danas konstitutivnu sjednicu, na kojoj je razriješio dosadašnjeg izvršnog direktora Vladimira Čađenovića i imenovao Vladimira Ivanovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora te kompanije.

Odbor direktora je izabrao Čađenovića za predsjednika tog borda.

Novi saziv odbora čine: Vladimir Čađenović, Mirsad Džudžević, Jovan Sinanović i iz reda stručnjaka prof. dr Vladan Radulović i Ilija Miljanić.

CEDIS je u saopštenju dostavio biografiju Ivanovića.

“Vladimir Ivanović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smjer Energetika, 2005. godine. Radni angažman započeo je 2007. godine, kada je raspoređen na mjesto inženjera u Službi za mjerenje. Od 2010. do 2015. godine bio je šef Službe za mjerenje u Elektrodistribuciji Podgorica, a zatim šef Službe za mjerenje Regiona 2 (Podgorica, Cetinje, Danilovgrad, Zeta, Tuzi) u Elektroprivredi Crne Gore, a zatim u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu. Tokom 2017. godine Vladimir je kratko bio na poziciji šefa Centra za mjerenje u Operativnoj direkciji CEDIS-a. Od maja 2021. godine bio je rukovodilac Operativne direkcije u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu. Vladimir govori engleski jezik. Oženjen je i otac jednog djeteta”, navodi se u biografiji.

Dostavili su i biografiju Čađenovića.

“Čađenović je rođen 1984. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore diplomirao je 2008. godine. Radni angažman je započeo 01. oktobra 2008. godine na Pravnom fakultetu UCG, gdje je do juna 2010. godine bio na poziciji šefa Odsjeka za studentska pitanja na odjeljenu Pravnog fakulteta u Budvi. Zatim prelazi na Institut za strane jezike Univerziteta Crne Gore na mjesto šefa Studentske službe Instituta. Od 08. jula 2011. do 04. maja 2016. godine bio je sekretar Instituta za strane jezike, advokaturom se bavio od 2016. godine.. Za Izvršnog direktora CEDIS-a izabran je 12. aprila 2021. godine. Čađenović govori ruski, a služi se engleskim jezikom. Oženjen je i otac jednog djeteta”, navodi se u biografiji.

Podsjećaju da se CEDIS 30. juna 2016. izdvojio iz Elektroprivrede i da od tada posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema. “Osnovne djelatnosti CEDIS-a su: distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 430 hiljada korisnika na području Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *