Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina

Dodajte komentar

Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u januaru, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulišuće ponude.

Devet ETF-ova, koji su pokrenuti 11. januara, dostiglo je prekretnicu nakon još jednog dana priliva u četvrtak, u kojem je devet ETF-ova prikupilo 287,7 miliona dolara u bitcoinu, prema Farside Investors.

To dovodi količinu bitcoina u posjedu devet ETF-ova na trenutnu vrijednost od 35 milijardi dolara tokom samo 54 dana trgovanja, piše Cointelegraph.

Ukupno, svi američki spot Bitcoin fondovi, uključujući Grayscale, drže 835.000 BTC-a, što je gotovo 4% cjelokupne ponude, navedeno je.

Ovonedjeljni prilivi ETF-a ponovno su u plusu ove nedjelje s 845 miliona  dolara priliva izmjerenih do sada ove nedjelje, preokrećući trend odliva koji je započeo 18. marta.

Dana 28. marta zabilježen je ukupni priiev od 183 miliiona dolara, a BlackRock je prednjačio jer je u njegov IBIT fond pristiglo 95 miliona  dolara.

Fidelity i Bitwise zabilježili su slične priljeve od oko 67 miliona dolara svaki, dok je Ark 21Shares zabilježio 27,6 miliona dolara nakon ogromnog priliva od 200 miliona dolara u srijedu.

Grayscaleov GBTC odliv iznosio je 105 miliona dolara, što je najniži iznos od 12. marta.

Upravitelj kripto imovinom sada je izgubio oko 284 846 BTC iz svog GBTC fonda otkako se sredinom januara pretvorio u spot ETF.

Povezano: Spot Bitcoin ETF-ovi ponovno dobijaju na snazi, bilježeći neto priliv od 418 miliona USD

U povezanim vijestima, Bitwise je 28. ožujka podnio S-1 zahtjev Komisiji za vrijednosne papire i berzu za njihov spot Ethereum ETF.

Kolega analitičar ETF-a Eric Balchunas reagirao je na vijest navodeći da njegovi izgledi za odobrenje ETH ETF-a u maju ostaju pesimističnih 25%, ali bi mogao pasti niže. Ostalo je sedam tjedana do roka, a radijska ćutnja SEC-a je turobna, dodao je, prenosi SEEbiz.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *