Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročne perspektive bitcoina

Dodajte komentar

Izvršni direktor BlackRocka  Larry Fink bio je “ugodno iznenađen” učinkom promptnog Bitcoin (BTC) berzovnog fonda (ETF) svoje firme i ponovio je da je “vrlo optimističan” u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
“IBIT je najbrže rastući ETF u povijesti ETF-ova. Ništa nije steklo imovinu tako brzo kao IBIT u povijesti ETF-ova,” rekao je Larry Fink u intervjuu za Fox Business 27. marta.

Fink je rekao da ga je realizacija iShares Bitcoin Trusta (IBIT) čak “iznenadila” koliko je dobra bila u prvih 11 sedmica trgovanja, prenosi Cointelegraph.

IBIT ima snažan početak trgovanja, bilježeći 13,5 milijardi dolara tokova u prvih 11 sedmica, s dnevnim maksimumom od 849 miliona dolara 12. marta, prema Farside Investors. IBIT u prosjeku iznosi nešto više od 260 miliona dolara priljeva po danu trgovanja.

“Sada stvaramo tržište koje ima više likvidnosti, više transparentnosti i ugodno sam iznenađen. Nikada ne bih predvidio prije nego što smo ga podnijeli da ćemo vidjeti ovu vrstu maloprodajne potražnje,” rekao je Fink.

Upitan bi li IBIT “bio dobar, ali ne ovako dobar”, Fink je odgovorio: “Da, definitivno.”

“Vrlo sam uvjeren u dugoročnu održivost Bitcoina”, dodao je izvršni direktor BlackRocka.

IBIT trenutno drži 17,1 milijardu dolara u Bitcoinima, prema BitMEX Researchu, a trebalo mu je samo dva mjeseca da dosegne granicu od 10 milijardi dolara — prekretnicu za koju je prvom zlatnom ETF-u trebalo dvije godine.

Od svih trenutno odobrenih ETF-ova, IBIT zaostaje samo za Grayscale Bitcoin Trust u Bitcoin fondovima — s 23,6 milijardi dolara u BTC-u. Međutim, Grayscaleov posjed Bitcoina nastavio je kliziti sa 620 000 BTC-a koliko je držao prije pretvaranja u spot Bitcoin ETF.

Izdavatelji Bitcoin ETF-a s devet tačaka (isključujući Grayscale) sada drže više od 34,1 milijarde dolara u Bitcoinima, s IBIT-om, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fundom (FBTC) i ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) vodećim priljevima.

Izcor: Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *