Đeljošaj o ograničavanju marži: Nakon analize odluka da li će se akcija produžiti

Dodajte komentar

Nik Đeljošaj, ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade, kazao je da je cilj ograničavanja trgovačkih marži bio da se umanji inflatorni pritisak na građane.

Od danas je u trgovinama ograničena cijena za više od 500 artikala, odnosno 43 proizvoda.

“Moja projekcija je da će 10 do 15 odsto, u ukupnom, cijene ovih artikala biti jeftinije”, rekao je Đeljošaj u Bojama jutra na TV Vijesti.

Đeljošaj je, na pitanje od čega zavisi nastavak akcije, koja će trajati do kraja maja, i da li je on u direktnoj vezi sa početkom ljetnje turističke sezone, kazao:

“Ima jedan dio, a drugi je da mislimo da će ove mjere biti dobre. Analizirali smo ih da budu najbolje, ali ne želimo da kažemo – ovo je najbolje, stanemo iza toga i nakon analiza možda dobijemo da nisu bile dobre. Analiziraćemo efekte ovih mjera i nakon toga naći neku mjeru na koji način ćemo nastaviti sa onim što je podrška boljem standardu građana”.

Poručuje da se treba fokusirati na kupovinu domaćih proizvoda i razvoj kompanija.

Đeljošaj kaže da je razlika između ove i akcije “Stop inflaciji” prethodne Vlade – kao “dan i noć”, ukazujući na veći broj artikala na koje su sada ograničene marže.

Kaže da će Tržišna inspekcija kazniti od 5.000 do 10.000 eura svaku trgovinu koja je obuhvaćena akcijom, a koja ne bude poštovala odluku Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *