Veliki gejming spektakl: Montenegro Future Festival i European Gaming Summit u Baru od 10. do 12. maja

Dodajte komentar

U susret Montenegro Future Festival i European Gaming Summit – u, jedinstvenom događaju koji će se održati od 10. do 12. maja u Baru, danas je u Podgorici upriličen radni doručak za medije. Turistička organizacija Bara u saradnji sa Savezom za elektronske sportove Crne Gore (SESCG) u najveću primorsku opštinu dovešće neka od najzvučnijih imena iz gejming industrije i organizovati najveću gejming konferenciju u Evropi.

Da je Bar prepoznao potencijal cijele gejming industrije kao i IT, robotike i sličnih te da će i u buducnosti ulagati u promociju tih industrija i targetirati Bar kao gejming i IT city, smatra  direktor TO Bara, Danilo Orlandić.

“U planu da je ovi projekti koje radimo promovišu Bar van sezone kao turističku destinaciju i targetiraju je kako u regionu tako i u Evropi, kroz sve dogadjaje koje radimo i planiramo da radimo. Za ovu godinu smo imali game jam, robotičku ligu u maju kao i MFF sad u maju. U planu je par velikih projekata, uz ove postojeće kao što je BLAST turnir u Counter Strike 2 igrici i slični. Takodje, Bar planira da ovim targetiranjem i promocijom privuče strane investitore koji bi ulagali u Bar. Odlučili smo da je, pogotovo u periodu prije i posle sezone bolje dati priliku novim trendovima koji mogu privući publiku i goste van Crne Gore, mimo nekih tradicionalnih koncerata i dogadjaja koje svi organiziju jer, budućnost je u gejmingu i novim tehnologijama”, kazao je on.

Predsjednik SESCG Filip Šoć podsjetio je da je Montenegro Future Festival prvi put održan u Baru u oktobru 2023. godine

“Naglasio bih da će se u okviru festivala organizovati najveća gejming konferencija u Evropi, koja će okupiti govornike sa pet kontigenata sa preko 14 raznih panel diskusija. Dolaze nam govornici iz svjetskih federacija GEF i IESF, NASEF-a, predstavnici Blast-a, ESL i organizacija iz Saudijske Arabije. Imaćemo goste iz cijelog regiona, predstavnike Arena Sport, Adrie, Good Game iz Hrvatske, FIVEG i 4 Future iz Crne Gore i svih regionalnih saveza “, kazao je Šoć i najavio da će se pored pomenutog održati i Adria Efootball Cup, takmičenje u futbalu na kojem će učestvovati 15 država iz Evrope sa nagradnim fondom od 5.000 eura.

“Takođe, u sklopu Montenegro Future Festival održaće se i NASEF akademija, koja se bavi gejmifikacijom u školstvu. Siguran sam da će nas posjetiti veliki broj ljudi iz regiona i Evrope”, poručio je Šoć.

U cilju promocije turističke ponude grada Bara, pogotovo van sezone, TO Bar je i ovog puta podržala Savez elektronskih sportova i pomogla u organizaciji spektakularnog gejming događaja. Prema riječima Ilije Stojovića, predstavnika te ogranizacije gejming događaji organizovani u maju i oktobru “oživjeće” period van glavnog špica ljetnje turističke sezone.

“Kroz saradnju sa Savezom za elektronske sportove obišli smo velike gejming turnire u Rumuniji i Kopenhagenu i tom prilikom se uvjerili koliko ta okupljanja doprinose samoj turističkoj ponudi. Na ovaj način ćemo produžiti sezonu i ovom prilikom mogu da najavim da ćemo u narednom periodu podržati što više ovakvih događaja, na obostrano zadovoljstvo”, kazao je on.

Kako su najavili iz SESCG u planu je još jedan Montenegro Future Festival u saradnji sa TO Bar i Opštinom Bar koji će se održati u oktobru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *