POWERCHINA iskazala interesovanje za ulaganja u elektroenergetski sektor Crne Gore

Dodajte komentar

„Crna Gora mora što prije krenuti u realizaciju kapitalnih energetskih projekata, posebno onih koji se tiču dobijanja prijeko potrebne balansne energije. S tim u vezi, izgradnja reverzibilne hidroelektrane bi bila od neprocjenjivog značaja. Potrebni su nam kredibilni investitori da nas podrže, da nam ponude finansijsku i ekspertsku pomoć, da prošire spektar mogućnosti kako bi Vlada Crne Gore i nacionalna energetska kompanija izabrali najpovoljniju opciju. POWERCHINA posjeduje ono što nam je potrebno i biće nam drago da se sa svojim ponudama pojave na tenderima koje planiramo raspisati“ istakao je ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović na sastanku sa predstavnicima kompanije POWERCHINA, koji su u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Kompanija POWERCHINA, koja posluje u 8 zemalja na teritoriji Evrope, već je učestvovala na važnim crnogorskim infrastrukturnim projektima, kao što je izgradnja sistema vodosnadbijevanja uz prioritetnu dionicu auto-puta Podgorica – Kolašin, a angažovani su i na određenim poslovima u okviru projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja. U oblasti OIE, trenutno su u regionu angažovani na izgradnji dvije vjetroelektrane (vjetro-parka) u BiH vjetro-park Ivovik i u Srbiji vjetro- park Vetrozelena.

Kako su predstavnici kompanije POWERCHINA informisali ministra Mujovića, prepoznate su mogućnosti i potencijali u oblasti obnovljivih izvora kojima Crna Gora raspolaže i upravo ova posjeta je planirana kako bi se kroz direktne susrete sa menadžmentom energetskih subjekata razmotrili optimalni modeli saradnje.

Predstavnici Powerchina kompanije će u narednim danima imati radne sastanke sa najvažnijim energetskim subjektima, kako bi razgovarali o konkretnim projektima koji bi mogli biti interesantni za razmatranje i eventualnu saradnju.

Sastanku sa predstavnicima kineske kompanije POWERCHINA prisustvovali su i državni sekretar Luka Prodanović i v.d. generalnog direktora Zvjezdan Vujović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *