Reddit cilja IPO procjenu do 6,4 milijarde dolara

Dodajte komentar

Reddit cilja procjenu do 6,4 milijarde dolara u svojoj inicijalnoj javnoj ponudi (IPO) u SAD, objavila je platforma društvenih medija u ponedjeljak, dok se približava dugo očekivanom debiju na berzi.

Reddit se više od dvije godine priprema za izlazak na berzu, kompanija, zajedno sa nekim od svojih postojećih investitora‚, namjerava da proda oko 22 miliona akcija, po ceni između 31 i 34 dolara, kako bi prikupila 748 miliona dolara, prenosi Reuters.

Ciljana procjena manja je od 10 milijardi dolara na koliko je Reddit procijenjen nakon prikupljanja sredstava 2021. godine. Nakon pokretanja 2005. godine, Reddit je postao jedan od simbola kulture društvenih mesija, a njegov logo je jedan od najprepoznatljivijih na internetu.

Njegovih 100.000 online foruma omogućavaju razgovore o temama koje se kreću od „uzvišenih do smiješnih, trivijalnih do egzistencijalnih i komičnih do ozbiljnih“, kako navodi jedan od osnivača Stiv Hafman (Steve Huffman).

Da bi iskoristio maloprodajnu bazu, Reddit je rezervisao osam odsto ukupnih akcija u ponudi za kvalifikovane korisnike i moderatore na svojoj platformi, određene članove odbora i prijatelje, kao i za članove porodica zaposlenih.

Morgan Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan i Bank of America Securities su vodeći osiguravači ponude. Reddit očekuje da će se na njujorškoj berzi kotirati pod oznakom RDDT.

(Biznis.rs)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *