Ministar Mujović dogovorio direktnu saradnju EPS-a I RUP-a: stop za špekulante i posrednike

Dodajte komentar

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović dogovorio je sa izvršnim direktorom Elektroprivrede Srbije Dušanom Živkovićem direktnu saradnju između EPS-a I Rudnika uglja Pljevlja. Tako će u buduće sva nabavka uglja EPS-a od RUP-a ići na osnovu bilateralne saradnje dvije kompanije, čime će se izbjegnuti nepotrebni troškovi trećih lica, posrednika u trgovini, smanjila mogućnost manipulacija i postigli maksimalni benefiti za kompanije.

Ovaj princip saradnje počeće da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja.

Saradnja između EPS-a I RUP-a nastala je kao nastavak nedavnog trilateralnog ministarskog sastanka u Beogradu na kome je ministar Mujović razgovarao o regionalnoj saradnji u oblasti energetike sa Dubravkom Đedović Handanović, ministarkom rudarstva i energetike Srbije i Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske (BiH).

“Da je susret troje ministara bio plodonosan, pokazuje I dogovor sa EPS-om, ali I pokretanje pitanja Bilećkog jezera. Podsjećamo da je ministar Mujović dogovorio sa ministrom Đokićem da se krene u zajedničko rješevanje ovog pitanja, te da se očekuje ponuda iz Republike Srpske. Namjera Crne Gore i ministra Mujovića je da se u regionalne razgovore u energetici uključe I ostale države regiona”, naveli su iz resora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *