Injac: Dva miliona eura za rekonstrukciju “Podgoričanke”, uskoro konkurs za idejno rješenje

Dodajte komentar
Foto: Glavni grad

Rekonstrkucija robne kuća „Podgoričanka, ide planiranom dinamikom, kazala je za Gradsku televiziju, gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac. Ističe da je za tu namjenu budžetom predviđeno do dva miliona eura i dodaje da će biti raspisan konkurs za idejna rješenja tog objekta.

U planu je osvježavanje nekadašnje robne kuće ,,Podgoričanka” u centru grada, a sve s ciljem da taj prostor oživi i ponovo postane mjesto okupljanja građana, najavila je gradonačelnica Olivera Injac.

“Što se tiče ‘Podgoričanke’, aktivnosti idu planiranom dinamikom. Budžetom smo predvidjeli do 2 miliona sredstava za ovu namjenu, međutim u toku su procjene odeređenih studija i čekamo da struka kaže zapažanja u odnosu na samu stabilnost građevine, a nakon toga će ići projektni zadatak u odnosu na namjenu. Biće raspisan javni konkurs za idejna rješenja. Želimo da ovo mjesto oživi, da mu se vrati ona živost koju smo mi zapamtili iz perioda kada je bilo najprometnije i da cijeli centar grad ponovo bude u funkciji za naše divne građane”, kazala je Injac.
Injac je istakla da je u planu osvježavanje i drugih lokacija ali dobijanje idejnog rješenja za centar Podgorice.

“A dio toga je i najava za Proljećni pazar koji planiramo takođe da se održi na Trgu. Tako da puno stvari se radi i želimo da Podgorica proljeće dočeka u mnogo ljepšem stanju”, kazala je Injac.

Robna kuća u Podgorici u kom su davne 1955.građani prvi put koristili pokretne stepenice, rado trgovali i provodili vrijeme, čeka na rekonstrkuciju i bolje dane kako bi ponovo postala mjesto okupljanja građana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *