Direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević: Bez ijednog dana skijanja ove godine, ništa bez osnježavanja

Dodajte komentar

U februaru 2024 ostvaren je promet od 4,65% u odnosu na februar 2023, što dovoljno govori o poslovnim rezultatima Skijališta Crne Gore u ovoj sezoni. Takođe, do današnjeg dana nijesmo ostvarili niti jedan dan skijanja tako da je projektovani gubitak vrlo teško skoro nemoguće, nadoknaditi, kazao je, u razgovoru za Bankar.me direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević.

Upoređujući podatke na 27.02.2024 u odnosu na 27.02.2023, Đuro Milošervić ističe da su tog dana februara prošle godine ostvarili promet od 677000€ (samo promet od ski date 432000€ uz prodatih 14000 ski karata i 1900 karata za panoramsku vožnju).  A 27. februara 2024. ostvaren je promet od 31.500€ (promet od ski date 10.000€ uz 46 prodatih ski karata i 912 karata za panoramsku vožnju).

Riješiti vodosnabdijevanje da bi se išlo u osnježavanje

On podsjeća da Skijališta Crne Gore već nekoliko godina unazad u svojim planovima kapitalnih projekata navode izradu sistema za vještačko osnježavanje.

-Koliko je taj projekat značajan, kako ne bi bili u situaciji u kojoj smo se našli, najbolje govori podatak da je temperatura od 1.12.2023- 14.02.2024 na samom Ski centru Kolašin 1600 bila 42 dana ispod nule. Kapitalnim budžetom za 2021 godinu bila je predviđena izgradnja sistema za vještačko osnježavanje i jednog vještačkog jezera, jer problem izgradnje ovog projekta je nedostatak vode – koji se rješava kroz drugi projekat – projekat vodosnadbjevanja ski centara Kolašin 1450 i 1600, a koji nije do danas riješen. Čim se ovaj problem riješi, Skijališta Crne Gore će dostaviti Projektni zadatak na dalju realizaciju. Kako je ovaj projekat uvršten u kapitalni budžet to jasno pokazuje riješenost države da ga realizuje – kaže Milošević.

Ljetnja ponuda napraviće bar dio prihoda

Milošević napominje da je preko 70% prihoda kompanije Skijališta od prodaje ski karata, tako da sva druga dešavanja ne mogu nadoknaditi ove prihode, ali ih mogu u značajnoj mjeri povećati.

-Skijališta Crne Gore planiraju da za ljetnju sezonu izgrade bob na šinama koji ce znaćajno povećati ponudu ski centra a samim tim i prihode kompanije. Takođe u planu je izgradnja Caffe bara na izlaznoj stanici na 2030 metara nadmorske visine. Tokom ljeta posebnu pažnju posvetićemo biciklizmu, uz vec postojeću porodičnu biciklističku stazu radićemo i na izgradnju novih – nabrojao je Milošević neke druge oblike ponude turistima.

Imajući u vidu da je Kolašin, kao i ski centar Kolašin 1600 sve posjećeniji tokom ljetnje sezone on očekuje veći broj gostiju u restoranu Troglava.

– Planirano je organizovanje više kulturno-sportskih manifestacija koje ce privući nove goste, uvećati ponudu Ski centra Kolašin 1600 a time i povećati prihode – najavio je Milošević.

(Bankar.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *