Preko noći ukinuli sve avionske linije

Dodajte komentar

Grčki avio prevoznik  Lumiwings je donio odluku o obustavi svih prethodno najavljenih linija do 31. marta – Stokholm, Halmstad, Mastriht, Sarbriken i Esbjerg.

Aviokompanija Lumiwings obustavila je sve operacije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, potvrđeno je za Klix.ba. Kako navode, razlog leži u slaboj popunjenosti aviona, odnosno ekonomskoj neopravdanosti saradnje koja bi svakako mogla biti potpuno prekinuta.

Grčka aviokompanija Lumiwings dobila je u decmbru prošle godine subvenciju Vlade Tuzlanskog kantona u iznosu od dva i pol milijuna konvertibilnih maraka, nakon čega je i službeno uspostavljeno poslovanje s Međunarodnim aerodromom u Tuzli.

Navedeni iznos novca bio je namijenjen za pokrivanje eventualnih gubitaka koje bi avioprevoznik pretrpio, a kako Klix.ba doznaje, novac je već u potpunosti utrošen za ekonomsku naknadu. Naime, kako doznaje Klix, novac je iskorišćen za pokrivanje troškova zbog izuzetno slabog odziva putnika, odnosno prilično male popunjenosti aviona, što je posebno bilo izraženo u januaru i februaru ove godine.

Tragom  toga Lumiwings je donio odluku o obustavi svih prethodno najavljenih linija do 31. marta ove godine. Odnose se na Stokholm, Halmstad, Mastriht, Sarbriken i Esbjerg. Prvobitni plan bio je smanjiti broj nedjeljnih operacija na tim destinacijama s dvije na jednu, no na kraju je donesena rigoroznija odluka.

Izvor: Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *