Stigle dopunjene ponude za Željezaru, bodovanje narednih dana

Dodajte komentar

Kompanije koje su se prijavile za zakup pogona Željezare dostavile su ovih dana dopunjene ponude, saznaje Pobjeda.
Na međunarodni tender za izdavanje u zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu preduzeća EPCG Željezara stigle su tri prijave.
Prijavile su se kompanija Neksan Miodraga Dake Davidovića zajedno sa kompanijama Universal Energy (Kina) i češkim Energy & Industrial Management Advisory Services. Ponudu su dostavili i švedski konzorcijum Kvalitets Bygg Uber Nordic i švajcarski 8B Capital S.A. Stiglo je i pismo namjere austrijske kompanije Wiesinger, za koje je ocijenjeno da se ne može računati kao prijava.

Prema saznanjima Pobjede, nove ,,malo preciznije” ponude su otvorene i očekuje se da budu ocijenjene i izbodovane narednih dana. Nakon toga neće se odmah donijeti odluka o pobjedniku tendera već će se, ako nove dopunjene ponude budu zadovoljile, vjerovatno sa prvoplasiranim, ili prvoplasiranim i drugoplasiranim ući u pregovarački postupak.

Iz Elektroprivrede su prije desetak dana saopštili da su ponuđačima novi poziv uputili 15. februara i da on sadrži definisane elemente ponude u odnosu na koje ponuđači treba da dostave detalje. Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva energetike i rudarstva, EPCG i EPCG Željezare Nikšić, otvaranjem ponuda 30. januara, sprovela je prvu etapu ovog procesa.

Otvaranju ponuda tada su prisustvovali Miodrag Daka Davidović u ime konzorcijuma koji predstavlja, kao i Dragoslav Perović u ime švedskog konzorcijuma. Davidović je tada novinarima kazao da će, ukoliko pobijedi ,,a u to ne sumnja”, proizvodnja u Željezari početi za dan, dok Perović smatra da je to nemoguće, te da su oni predvidjeli da se to desi za nekoliko mjeseci, a da bi kompletna proizvodnja mogla biti zaokružena tek za dvije godine.

Opširnije u današnjoj Pobjedi

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *