AutoWallis ostaje distributer Opela u Hrvatskoj, Mađarskoj, BiH i Sloveniji

Dodajte komentar

Opel je ponovo odabrao podružnicu AutoWallis Grupe, AutoWallis Distribution, da djeluje kao veleprodajni distributer za marku Opel u četiri zemlje u regiji Jugoistočne Evrope.

Prema ugovoru, Autowallis će nastaviti zastupati marku u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji najmanje do kraja 2028.

AutoWallis je 2020. godine osigurao prava zastupanja Opela, nakon čega je uspješno preuzeo zaposlene koji su se bavili uvoznim aktivnostima u dotičnim zemljama, čime je Grupacija postala partner jednom od najvažnijih njemačkih marki vozila, koja posljednjih godina bilježi velike uspjehe.

Andrew Prest, direktor AutoWallis’s Distribution, objasnio je da su se odnosi s ovom auto markom kontinuirano produbljivali tokom posljednjih godina, pa su sada postali jedan od najvećih nezavisnih uvoznika Opela, prodavši gotovo 12,00 novih Opel vozila u 2023. godini.

Prest je dodao da je trenutni sporazum jasan znak da je AutoWallis glavni dugoročni partner najvećim markama vozila na svijetu, čiji je broj u asortimanu grupe porastao posljednjih godina u skladu sa strateškim ciljevima grupe.

Frano Šušnjara, regionalni direktor marke Opel za AutoWallis Distribution, istakao je kako Opel ima jake veze s regijom, a ova će godina biti posebno važna za marku: lansiraju 8 novih modela, uključujući Astru Sports Tourer, redizajniranu Corsu i Mokka, potpuno nova Frontera, potpuno novi nasljednik Grandlanda, pa čak i potpuna revizija ponude malih vozila. Do kraja godine svi će Opelovi modeli imati i potpuno električne i ICE verzije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *