Saradnja sa EBRD važna za snažan investicioni ciklus

Dodajte komentar
Foto: Vlada Crne gore

Efikasna i kvalitetna saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj od velike je važnosti za snažan investicioni ciklus, koji 44. Vlada planira u narednom periodu, naglašeno je tokom sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predsjednice Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.

“Činjenica da su se Spajić i Reno-Baso sastali drugi put u 14 dana, potvrda je uzajamne želje da se veliki infrastrukturni projekti pokrenu što prije. Poseban fokus tokom razgovora u Londonu, na marginama Investicionog samita o Zapadnom Balkanu, bio je na izgradnji putne infrastrukture. Crna Gora planira u narednih šest godina da izgradi devet dionica auto-puteva i brzih cesti, ali i da ulaže u razvoj željeznice, aerodroma i Luke Bar”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

Dodaju da kako je zelena tranzicija jedan od ključnih prioriteta Evropske banke za obnovu i razvoj, naglašen je veliki potencijal Crne Gore na tom polju.

“Bilo je riječi o razvoju energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, uz poseban fokus na veliki hidroenergetski potencijal Crne Gore, koji se može iskoristiti uz poštovanje svih ekoloških standarda. Zaključeno je da će partnerski odnos omogućiti Crnoj Gori da na efikasan i održiv način iskoristi sve potencijale”, zaključuje se u saopštenju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *