Ryanair pokreće nove linije iz Tirane, letjeće ka 22 destinacije, karte već od 19,99 €

Dodajte komentar

Niskotarifni avioprevoznik Ryanair će iz Tirane dodati nekoliko novih destinacija ovog ljeta, poput Barija, Birmingema, Bristola, Marselja, Beča, Budimpešte, pa će uz postojeće rute, ova avio kompanija tokom ljeta 2024. letjeti ka 22 destinacije iz Tirane.

CEO Ryanair Grupe, Majkl O'Leary i direktor operacija na Aerodromu Tirana, Piervitorio Farabbi, predstavili su nedavno planove razvoja aerodroma i nove rute Ryanaira.
– Svi građani/posjetioci Albanije sada mogu rezervisati bilo koju od 22 Ryanairove linije iz Tirane i za Tiranu po niskoj cijeni, počev od samo 19,99 € na ryanair.com. Radujemo se što ćemo 2024. dočekati milione albanskih građana/posjetilaca, uz Ryanairove niske cijene do/iz Tirane –  kazao je Majkl O'Leary, CEO Ryanair Grupe.


Majkl O'Leary  zahvalio je Kastrati Grupi na ulaganju u Međunarodni Aerodrom Tirana.
– Razvoj aerodroma čini Tiranu atraktivnim mjestom za ulaganja važnih aviokompanija. Imamo veoma ambiciozne planove i dok smo u razgovorima sa grupom Kastrati, želimo da otvorimo bazu RyanAir ovdje u Tirani, što će stvoriti više mogućnosti za zapošljavanje u zemlji – kazao je O'Leary.

“Prije samo nekoliko mjeseci bili smo ovdje sa premijerom Albanije, gospodinom Edijem Ramom i CEO Ryanaira na inauguraciji novog terminala gdje smo najavili polaske Ryanair letova iz Tirane. Završili smo godinu sa 7,25 miliona putnika, što je bilo više od 120% u poređenju sa 2019. godinom. Ove godine će rast nastaviti, i do kraja 2024. očekujemo oko 9 miliona putnika. Neprekidno se širimo i uz podršku naših partnera, povećavamo kapacitet aerodroma. Ove godine očekujemo povećanu aktivnost i obavezujemo se da ćemo prilagoditi avio saobraćaj i tok putnika, sa gostoprimstvom koje karakteriše Albaniju” – izjavio je Farabbi.

Izvori: RyanAir, Tirana Airport

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *