Kome sve duguje “Vektra Jakić”: Javilo se više od 200 povjerilaca

Dodajte komentar

Broj prijavljenih potraživanja u stečaju “Vektre Jakić” je sa 73, koliko ih je bilo prije deset dana kada je održan prvi sastanak povjerilaca, do juče premašio brojku od 200.

To se čulo na ročištu na kojem je trebalo da budu provjerena ova potraživanja, ali je stečajni upravnik Dragan Popović tražio odlaganje kako bi obradio obimnu dokumentaciju prije pripreme liste priznatih i osporenih potraživanja.
Imajući u vidu da je prije deset dana vrijednost potraživanja dostigla 130,4 miliona, za očekivati je da taj iznos ipak bude znatno veći.
Najviše potražuje OTP banka, koja je razlučni povjerilac i to 112,8 miliona eura, dok je Poreska uprava prijavila 13,1 milion eura, od čega je preko pola miliona za poreze i doprinose obezbijeđeno hipotekom na imovinu i zalogom na vozilima.

Vektra Jakić

Popović je na osnovu finansijske dokumentacije ocijenio da nema opravdanih razloga za nastavak poslovanja ove kompanije, kao ni da se može sprovesti eventualna reorganizacija preduzeća. Stečaj u kompaniji Dragana Brkovića “Vektri Jakić” otvoren je krajem prošle godine na zahtjev Poreske uprave.

Prema podacima CBCG od prije godinu, račun Vektre Jakić blokiran je na iznos preko 20,7 miliona eura.

Izvor: Pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *