Vlada spaja preduzeće “Održavanje željezničkih voznih sredstava” sa ŽPCG

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore je danas  donijela odluku o pripajanju privrednog društva “Održavanje željezničkih voznih sredstava” Podgorica privrednom društvu “Željeznički prevoz Crne Gore”.

Ovo je odlučeno na danas održanoj sjednici Vlade, a zaduženo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da sprovede neophodne aktivnosti sa ciljem pripajanja ova dva privredna društva.

– Vlada je dala saglasnost na korišćenje tekuće budžetske rezerve do iznosa od najviše 1,7 milona eura za namjenu uvećanja kapitala države u društvima sa propratnim troškovima eventualnog angažmana finansijskog konsultanta i drugih troškova vezanih za sprovođenje ove transakcije – navedeno je u saopštenju.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović najavio je ranije smjenu borda direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG). On je nakon sastanka sa menadžmentom ovog privrednog društva kazao da će novi bord preispitati odgovornost izvršne direktorice.

Radulović je poručio i da će u februaru potpisati ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za kupovinu tri nova voza.

 

– Zakazaću vanrednu sjednicu Skupštine akcionara i predstavnici državnog kapitala biće razriješeni. Ja bih čak razriješio i predstavnike manjinskog kapitala, ali nemam tu zakonsku mogućnost. Kad dođe novi bord direktora, oni će preispitati odgovornost izvršne direktorice – rekao je Radulović novinarima nakon sastanka, prenosi portal Javnog servisa. On je kazao da ima mnogo problema, te da kreću u njihovo rješavanje.

Na pitanje ima li prekobrojnih radnika i kako će se taj problem riješiti, Radulović je odgovorio da će se napraviti blagi socijalni program.

– U skladu sa kolektivnim ugovorom, za ljude koji su pred penzijom, godinu, dvije do pet, napravićemo neki blagi socijalni program ako hoće da idu u penziju ranije, tako da će da će imati tu mogućnost – objasnio je Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *