Naredne sedmice dva događaja o mogućnostima zaposlenja u Sloveniji

Dodajte komentar

Zavod za zapošljavanje i Ambasada Republike Slovenije u Podgorici organizuju dva događaja na temu “Život i rad u Sloveniji”, i to 20. februara u Podgorici i 21. februara Nikšiću.

Uslijed velike potražnje poslodavaca i potreba slovenačkog tržišta rada, Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije u saradnji s Ambasadom ove zemlje u Podgorici organizuje dva događaja na temu zapošljavanja pod nazivom “Život i rad u Sloveniji”. Događaji će se održati 20. februara u hotelu Hilton u Podgorici (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 2) i 21. februara u Sportskom centru u Nikšiću (Njegoševa bb), oba sa početkom u 10 časova.

Na ovim događajima učestvovaće više od 20 uglednih slovenačkih poslodavaca iz cijele Slovenije, koji nude dobre i podsticajne uslove za rad i život, i koji zajedno zapošljavaju više od 12.000 radnika. Većina kompanija koje će se predstaviti posluje u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, transporta i skladištenja, ali i ugostiteljstva, prerađivačke industrije, građevinarstva, trgovine, snabdijevanja vodom, upravljanja otpadom i drugim oblastima.

Poslodavci koji će učestvovati na događajima u Crnoj Gori će naročito biti zainteresovani za one koji su u potrazi za poslom u zdravstvu, njezi i socijalnoj zaštiti, ali i za profilima kao što su vozači kamiona i autobusa, skladištari, kuvari, konobari i ostali radnici u ugostiteljstvu i turizmu, proizvodnji, te različitim građevinskim profilima radnika, serviserima, održavaocima i drugim srodnim oblastima.

Planirani događaji imaju višestruku namjenu, odnosno biće prilika za predstavljanje aktuelnih potreba renomiranih slovenačkih poslodavaca, koji se suočavaju sa značajnim manjkom kadrova, ali i prezentovanje potreba u oblastima neophodnim za izvođenje sanacionih radova nakon katastrofalnih poplava i klizišta u Sloveniji koje su se desile prošle godine i u kojima se strani radnici mogu zaposliti po bržem postupku. Uz to, na događajima će se pružiti vjerodostojne informacije o životnim i radnim uslovima u Sloveniji s ciljem da se radnicima koji razmatraju preseljenje u ovu zemlju pruži adekvatna zaštita.

Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije će svim zainteresovanim na ovim događajima omogućiti individualno karijerno savjetovanje. Takođe, posebna predavanja o životu i radu u Sloveniji biće održana u 12h i 15h. Ovom prilikom, posjetioci će moći da dobiju sveobuhvatne informacije vezane za obrazovni sistem, priznavanje inostranih obrazovnih isprava i stručnih kvalifikacija, obezbjeđivanje stambenih uslova i druga pitanja.

Pridružite nam se i upoznajte ugledne slovenačke poslodavce. Više informacija zainteresovani mogu dobiti na veb stranici: https://zivotiradusloveniji.me.

Događaji u Crnoj Gori na temu “Život i rad u Sloveniji” organizuju se pod pokroviteljstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije i Ambasade Republike Slovenije u Podgorici već jedanaesti put zaredom, nakon devet istih događaja koji su u 2023. godini organizovani u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *