Ovo su najposjećeniji gradovi u 2023. godini

Dodajte komentar

Istraživanje Euromonitor-a je potvrdilo trend da je Evropa i dalje turistički najposjećenija regija svijeta. Skoro polovina svih turista bira Stari kontinent kao destinaciju za odmor, gde se otprilike ostvaruje skoro isto toliko turističkog prometa. Koji grad je u stvari najposećenija destinacija?

Na osnovu podataka kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor International, tokom 2023. godine Istanbul je posjetilo nešto preko 20 miliona turista. Istanbul je najveći grad u Turskoj i jedan od najvećih gradova na svijetu. Nalazi se na oba kraja Bosfora, koji razdvaja Evropu od Azije. Grad ima bogatu istoriju, budući da je bio prestonica Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog carstva.

Savremeni Istanbul je živopisna metropola sa dinamičnom kulturnom scenom, raznolikom populacijom i naprednom ekonomijom. Služi kao glavni centar finansija, trgovine, turizma i kulture u Turskoj i regionu. Grad je takođe poznat po svojim živopisnim pijacama, ukusnoj kuhinji i aktivnom gradskom životu.

Od ostalih gradova, na listi se među prva tri najposjećenija nalaze još London i Dubai. Četvrti najposećeniji, opet dolazi iz Turske, u pitanju je Antalija. Lista najposjećenijih gradova svijeta za 2023. godinu izgleda ovako:

1. Istanbul

2. London

3. Dubai

4. Antalija

5. Pariz

6. Hong Kong

7. Bangkok

8. Njujork

9. Kankun

10. Meka

Izvor: TU magazin

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *