Milatović imenovao članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita

Dodajte komentar

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imenovao je Borka Božovića, Mihaila Pejovića, Ivanu Joličić, Darka Radunovića i Ninu Drakić za članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita.

Iz Kabineta Milatovića je saopšteno da je on odluku o imenovanju članova UO Fonda za zaštitu depozita donio na osnovu “člana 95 tačka 10 Ustava Crne Gore i shodno članu 21 stav 2, 3 i 4 i 25 stav 1 Zakona o zaštiti depozita”.

“Osnovna djelatnost Fonda je zaštitа depozita u bankama i obaveza da pri nastanku zaštićenog slučaja (stečaj banke) isplati deponentima garantovane depozite shodno Zakonu o zaštiti depozita2, ističe se u saopštenju.

Za članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita imenovani su: mr Borko Božović, direktor Direkcije za finansijsku stabilnost i nadgledanje platnih sistema u Centralnoj banci Crne Gore, na predlog Predsjednika Crne Gore; Mihailo Pejović, načelnik Direkcije za izvršenje budžeta i računovodstvo u Direktoratu državnog trezora, na predlog Ministarstva finansija; Ivana Joličić, šefica u Direkciji za regulativu Sektora za kontrolu u Centralnoj banci Crne Gore, na predlog Centralne banke Crne Gore; Darko Radunović, na predlog Udruženja banaka Crne Gore; dr Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore, na predlog Privredne komore Crne Gore.

“Za predsjednika Upravnog odbora Fonda za zaštitu depozita imenovan je mr Borko Božović. Član Upravnog odbora imenuje se na period od četiri godine i može biti imenovan dva puta”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *