Drecun: Ponuđeno mi je da budem na čelu borda IRF-a, mislim da bih mogao da doprinesem

Dodajte komentar

Ekonomski analitičar Predrag Drecun potvrdio je u emisiji Neki to vole vruće sa Irenom Tatar na ADRIA TV, da mu je ponuđeno mjesto predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), kao i da bi pokušao da da svoj doprinos znanjem i energijom. Ipak, kako je rekao, vidjeće šta će na kraju reći Vlada Crne Gore.

“U principu imao sam razgovore, to je interesnatna pozicija. Ali meni ne toliko da gradim karijeru, jer meni to ne treba. Interesantan je  koncept razvoje banke, pokušao bih da dam svoj doprinos”, rekao je Drecun.

On je objasinio da je IRF komncipiran da bude pretvoren u banku, jer Crna Gora nema državnu banku.

“Vi imate 12, 13 banaka i sve su one privatne. NLB je državna, ali slovenčaka, ne crnogorska banka. Nijedna banka ne želi da sprovodi interese države. Vjerujem da bi se neki depoziti prebacili iz privatne u državnu banku, i mislim da bi to bilo dobro i za građane i privredu”, rekao je on.

Drecun je istakao da je najveća kritika njegovom eventualnom izboru to što je nekada bio direktor Prve banke.

“Tada sam shvatio da bi pucanje Prve banke imalo loše posljedice i katastrofu za Crnu Goru. Vidjećemo šta će vlada odlučiti, ali pokušao bih da dam doprinos svojom znanjem i energijom”, naveo je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *