Predrag Drecun na čelu Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda?

Dodajte komentar

Ekonomski analitičar Predrag Drecun trebalo bi da bude izabran za predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), saznaju “Vijesti” iz više izvora.

On bi tu poziciju pokrio u ime Pokreta “Evropa sad kome je, prema nezvaničnim informacijama, u vladaj ućoj većini pripalo ovo mjesto, kao i mjesto izvršnog direktora IRF-a. Drecun je nekadašnji visoki funkcioner Narodne stranke i bivši crnogorski ministar rada i socijalnog staranja u nekadašnjim vladama premijera Filipa Vujanovića. On je pokrivao i poziciju člana Upravnog odbora za nerazvijena područja u ime Crne Gore u nekadašnjoj državi SRJ, kao i mjesto potpredsjednika Unije poslodavaca Crne Gore.

Drecun je bio i glavni izvršni direktor Prve banke. Pokrivao je i mjesto glavnog izvršnog direktora Universal capital banke (UCB) kojom gazduje biznismen sa crnogorskim pasošem Petros Statis. Jedan je od ekonomskih analitiča koji je podržao program “Evropa Sad 1” koji je uključio ukidanje doprinosa za zdravstveno osiguranja, uvođenja neoporezivog dijela zarade do 700 eura i minimalca na 450 eura.

Demokrate bi u Odboru direktora, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, trebalo da zadrže Velizara Kaluđerovića, dok će se ostala tri mjesta popuniti kroz javni poziv. Skupština IRF-a raspisala je 12. januara javni poziv za članove Odbora direktora koji je bio otvoren sedam dana, odnosno do 19. januara.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *