Veće kamatne stope u novembru

Dodajte komentar
centralna banka

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u novembru je u odnosu na oktobar porasla 0,07 procentnih poena i iznosila je 6,56 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

“Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa je na mjesečnom nivou porasla 0,14 procentna poena na 6,07 odsto”, navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u novembru su pale, efektivna 0,82 procentnih poena na 6,52 odsto, a nominalna 0,65 procentnih bodova na 5,89 odsto.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u novembru je pala 0,02 procentna poena na 22,39 odsto, dok je nominalna ostala nepromijenjena na 19,79 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite na mjesečnom nivou su pale, efektivna 0,07 procentnih poena na 22,67 odsto, a nominalna 0,09 procentnih bodova na 20 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u novembru je na mjesečnom nivou ostala nepromijenjena na 0,25 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u oktobru je iznosila 6,31 procentni poen i bila je veća u odnosu na oktobar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *