Dojče Telekom najvredniji telekomunikacioni brend na svijetu

Dodajte komentar

Prema juče objavljenoj studiji “Brand Finance Global 500”, Dojče Telekom jedan je od najvrednijih brendova na svjetskom nivou, istovremeno i jedina evropska kompanija koja se našla među prvih deset na ukupnom popisu. Aktuelni plasman podrazumijeva jaku devetu poziciju i napredovanje od dvije pozicije u odnosu na prethodnu godinu. Osim toga, Dojče Telekom se pozicionirao i kao najvredniji telekomunikacioni brend na svijetu i po prvi put se našao ispred telekomunikacionih giganata, kompanija Verizon i AT&T. Na nivou Evrope, T ostaje najbolje rangirani korporativni brend.

Studiju “Brand Finance Global 500” godinama unazad objvljuje renomirani britanski istraživački institut Brand Finance, kao dio aktivnosti u sklopu Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Kompaniji Apple pripada prva pozicija na listi najvrednijih svjetskih brendova, i u tom nadmetanju prevazilazi Microsoft, Google i Amazon. Osim toga, prema „Brand Finance Global 500“ izvještaju, deveta pozicija plasira Dojče Telekom brend ispred Mercedes-Benza, Tesle, Toyote, Instagrama i ostalih svjetski renomiranih brendova.

Vrijednost Dojče Telekom brenda trenutno je na istorijskom vrhuncu i prema studiji iznosi 73,3 milijarde dolara. U odnosu na prethodnu godinu bilježi se rast od 17 odsto, dok u poređenju sa 2020. godinom vrijednost brenda povećala se za čak 84 odsto. Tokom tog perioda Telekom je od četvrte pozicije napredovao do najjačeg telekomunikacionog brenda na svijetu.

U Crnoj Gori DT Grupa prisutna je preko Crnogorskog Telekoma, koji ne samo da prati, već nameće trendove i oblikuje budućnost telekomunikacionog sektora u Crnoj Gori.

Podsjećamo i da prema posljednjem zvaničnom izvještaju Agencije za elektronske komunikacije (EKIP), CT ima najveću i najbržu 4G i 5G mobilnu mrežu u zemlji, sa najvećom prosječnom brzinom u poređenju s konkurencijom. Superioran proizvod, konstantno održavanje liderske pozicije u inovacijama i investicionim projektima, vrhunsko korisničko iskustvo i usluga koja ide u susret i najzahtjevnijim potrebama korisnika, duboko su usađeni u sve kompanijske procese i čine ključne faktore jačanja vrijednosti Telekom brenda na lokalnom nivou.

Navedena usmjerenja potvrđuje i “Brand Finance Global 500” studija, u kojoj se ističe da su upravo odličan kvalitet mreže, pozitivni trendovi koji se odnose na korisničko iskustvo i inovacije Dojče Telekoma, ključni razlozi napredovanja u širenju i zadržavanju korisničke baze – kako u Evropi, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Više informacija o “Brand Finance Global 500” dostupno je na sajtu www.brandfinance.com

Pozitivan trend brenda Dojče Telekoma potvrđuju i druga istraživanja poput Kantar BrandZ studije “Most Valuable Global Brands”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *