Konkurs za Odbor direktora IRF-a

Dodajte komentar

Skupština Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore raspisala je 12. januara javni poziv za članove Odbora direktora koji je otvoren sedam dana, odnosno do 19. januara.

Članove Odbora direktora imenuje i razrješava Skupština Fonda. Odbor direktora Fonda ima pet članova. Predsjednik Odbora direktora funkciju vrši profesionalno, a članovi Odbora direktora funkciju vrše honorarno. Odbor direktora se imenuje na period od pet godina i može biti ponovo imenovan.

“Uslovi za člana Odbora direktora Fonda su VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja i najmanje pet godina radnog iskustva”, piše u pozivu.

Skupština je krajem prošle godine usvojila dopune Zakona o Investiciono-razvojnom fondu (IRF), prema kojima će predsjednik Odbora direktora IRF-a funkciju vršiti profesionalno, a članovi odbora honorarno.

Dopune je predložio poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić, a prihvaćen je amandman Demokratske Crne Gore kojim se predlaže da Odbor direktora IRF-a ima pet članova koji se biraju na pet godina, ali i da se mogu ponovo birati. Prema starom rješenju Odbor direktora IRF-a je imao tri člana.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *