Ovo je 1000 najvećih plata u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija (MF) objavilo je listu 1000 najvećih neto zarada isplaćenih u decembru 2023. Prema dokumentu, najvisočiju platu ima vrhovni državni tužilac i ona iznosi 3.997, 07 eura, dok poslednja na listi MF-a nalazi se zarada predsjednika Vlade Crne Gore koja iznosi 1.813, 68 eura.

“U decembru 2023. godine iz budžeta Crne Gore, u skladu sa metodologijom vremenskog usklađivanja, prema preliminarnim podacima, sa budžetske pozicije Bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, izvršeno je plaćanje u iznosu od oko 63 mil eura”, navodi se u saopštenju MF-a objavljenom na sajtu Vlade Crne Gore.

U cilju transparentnog izvještavanja o trošenju budžetskih sredstava u dijelu izdvajanja za zarade, Iz MF-a su dali tabelarni prikaz 1.000 najvećih neto zarada isplaćenih u decembru 2023. godine sa izdatka Bruto zarade i doprinosi na teret poslodavca.

“Napominjemo da u navedenoj tabeli nijesu uključene naknade koje primaju zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i zaposleni u međunarodnim misijama Ministarstva odbrane”, ukazuju iz resora.

Takođe, kako ističu, navedenim prikazom nijesu obuhvaćene ni zarade zaposlenih u potrošačkim jedinicama kojima se sredstva iz budžeta Crne Gore odobravaju sa pozicije transfera: Univerzitet Crne Gore i RTCG.

Iz MF-a napominju da će od sljedećeg mjeseca biti dat prikaz i za te potrošačke jedinice.

Tabelu možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *