Uz konstruktivan dialog i kompetentan kadar do boljih rezultata

Dodajte komentar

Turistička privreda hoće konstruktivnu saradnju sa novom Vladom i nada se da će konačno dobiti svoje Ministarstvo, te da će najvitalniju i najprofitabilniju privrednu granu voditi kompetentan kadar . To je na tradicionalnoj proslavi Turističke Nove godine, poručio predjednik CTU-a Žarko Radulović.

“ Nama treba razumijevanje i pomoć.Pružamo ruku novoj Vladi konstruktivno, samo nam nemojte odmagati. Imali smo značajne probleme koje smo sami sebi stvorili: ukidanje Montenegro Airlinesa, izgubili smo pola godine oko polemike oko “30. avgusta” i “Ruke”, donošenjem odluke da se podigne taksa usred sezone za 1,5 euro izgubili smo više od 30 konekcija u zimskom periodu i to se već osjeća,” kazao je predsjednik CTU.

Radulović je naglasio da se Turistička nova godina proslavlja 15. put, te da su turistički poslenici povezani i solidarni, iznad svega posvećeni stalnom poboljšanju rezultata, koji , kako je naglasio, moraju i mogu biti bolji  .

“Tradicija koja treba da služi na čast nama i Crnoj Gori. Nažalost, posle 15 godina na proslavi nema predstavnika Ministarstva turizma. Ministar se opravdao jutros da je bolestan. Želimo mu brzo ozdravljenje i da što prije krene da komunicira sa nama – rekao je Radulović i tražio aplauz za ministra.

Predsjednik CTU ne spori povećanje PDV-a, jer su kako kaže na stalne izmjene navikli , ali je apelovao na Vladu da daju vremena za pripremu za svako naredno povećanje.

Predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, Ranko Jovović je pozvao Vladu da se aktivnije uključi u rješavanje problema sa kojima se suočava zimski turizam .

“Osnježavanje u Crnoj Gori mora se hitno riješiti, moraju se pod hitno završiti projekti Cmiljača, Žarski, Hajla, mora se riješiti putna infrastruktura. Ono što svakako brine našu turističku privredu je avio-dostupnost, naša zemlja mora da ima avio-linije tokom cijele godine i očekujemo strategiju prema aerodromima i prema nacionalnoj avio kompaniji, kazao je Jovović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *