“Novim zakonom napokon ćemo stati na put nelegalnoj gradnji”

Dodajte komentar
Foto: Gov.me

U toku 2024. godine planirano je donošenje cjelokupne legislative iz oblasti planiranja prostora, izgradnje objekata i legalizacije, kao i donošenje prostornog plana Crne Gore, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

“Napomenuo bih da su sačinjeni nacrti tri propisa iz ove oblasti koji će u narednom periodu biti revidirani saglasno viziji ove vlade kada je u pitanju planiranje prostora, legalizacija i izgradnja objekata. Kako u izradi ovih propisa tako i prostornog plana biće ispoštovane sve procedure u smislu sprovođenja javnih rasprava, okruglih stolova te usaglašavanja sa nadležnim institucijama”, rekao je Odović u intervjuu Pobjedi.

Upitan da li će novi zakoni olakšati i pojeftiniti građanima legalizaciju, odgovorio je da će novi zakon o legalizaciji bespravnih objekata biti sprovodiv.

“U vezi s detaljima poput olakšica, vremenskih okvira itd. ne bih licitirao. Ono što vam, međutim, kao ministar sa sigurnošću mogu reći jeste da ćemo ovim zakonom konačno stati na put nelegalnoj gradnji”, kazao je, između ostalog, Odović.

On je ponovio kako će se rušenje lamele “C” ispod Ljubovića u Podgorici realizovati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *