Film nedjelje: Preživjeti ivicu – Kako je Apple izbjegao bankrot

Dodajte komentar

U svojoj, ne toliko dugoj istoriji, se vrlo poznata tehnološka kompanija Apple našla na ivici bankrota zbog kombinacije više faktora, uključujući unutrađnje sukobe menadžmenta, nepopularne proizvode koji nisu imali odjeka kod potrošača i generalno nedostatak pravca razvoja. Bilo je to opasno vrijeme za kompaniju, čija je finansijska stabilnost visila o koncu.

Međutim, uprkos teškim okolnostima, Apple je uspio da se izvuče i postane jedna od najuspješnijih kompanija na svijetu, kakvu poznajemo danas. Kako bismo saznali više o tome kako je Apple uspio preživjeti tokom ovog burnog razdoblja, pogledajte intervjue sa bivšim rukovodiocima koji su u to vrijeme bili uključeni u kompaniju. Koz njihove uvide i iskustva može se steći bolje razumijevanje strategija i odluka koje su u spasile kompaniju od propasti.

Udubljujući se u ranije borbe Applea, može se ocijeniti da je važnost snažnog rukovodstva i strateškog odlučivanja, posebno u vrijeme krize vrlo važno. Osim toga, lekcije naučene iz Appleovih iskustava mogu se primijeniti na druge kompanije koje se suočavaju sa sličnim izazovima, nudeći dragocjene uvide u svijet poslovanja i upravljanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *