Danijela Vukoslavović nova je članica Upravnog odbora Addiko Bank AD Podgorica

Dodajte komentar

Nadzorni odbor Addiko Bank AD Podgorica je za novu članicu Upravnog odbora imenovao Danijelu Vukoslavović, koja će počevši od 1.1.2024. biti nadležna za komercijalne poslove.

Danijela Vukoslavović magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, a MBA diplomu stekla je u prestižnoj međunarodnoj biznis školi COTRUGLI. Tokom dvadesetogodišnje karijere u bankarskom sektoru bila je angažovana na ključnim pozicijama odgovornim za vođenje maloprodajne strategije, transformacije poslovnog modela, automatizacije i robotizacije bankarskih poslovnih procesa, kao i na projektima prilagođavanja postojećih i pronalaženja sveobuhvatnih rješenja za bankarske proizvode. Učesnik je različitih međunarodnih i lokalnih konferencija i seminara, kao i član radnih grupa za implementaciju i usklađivanje sa najznačajnijim zakonskim rješenjima. Na novu poziciju dolazi s mjesta direktora sektora razvoja poslovanja za fizička i pravna lica (Erste banka). Kao nova članica Upravnog odbora Addiko banke ona će biti odgovorna za komercijalne poslove.

„Čast mi je i zadovoljstvo pridružiti se Upravnom odboru Addiko Banke. Vjerujem da model poslovanja sa fokusom na jačanje pozicije banke kao specijaliste za potrošačko kreditiranje i poslovanje s malim i srednjim preduzećima ima perspektivu i prepoznatljivost koju klijenti cijene i prihvataju. Radujem se izazovima i timskim ostvarenjima koja će dalje transformisati tradicionalno bankarstvo, približiti Addiko banku klijentima i odgovoriti na njihove potrebe bilo kada i bilo gdje. ” – izjavila je novoimenovana članica Upravnog odbora, Danijela Vukoslavović.

U posebnom fokusu politike upravljanja ljudskim resursima u Addiko banci su jednake mogućnosti za razvoj karijere i promovisanje inkluzije i različitosti među zaposlenima na svim nivoima organizacije.

“Koleginica Danijela Vukoslavović dolazi iz bankarskog sektora, sa značajnim iskustvom na rukovodećim pozicijama i odličnim rezultatima u dosadašnjoj karijeri, što je preporučilo za ovu odgovornu poziciju u našoj Banci. Pored njene ekspertize koja vjerujem da će značajno doprinijeti našim budućim poslovnim uspjesima, posebno me čini zadovoljnim što ćemo njenim dolaskom imati još veću zastupljenost žena na najvisočijim pozicijama u Banci.” – izjavio je Christoph Schoen, predsjednik Upravnog odbora Addiko Bank AD Podgorica.

Upravni odbor Addiko banke sada čine Christoph Schoen, predsjednik Upravnog odbora nadležan za opšte poslove, finansije i poslove podrške poslovanju, te članice Upravnog odbora – Biljana Vujović, nadležna za poslove upravljanja rizicima i novoimenovana Danijela Vukoslavović, nadležna za komercijalne poslove.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *