Radom do boljitka, dijalogom do napretka: Održana I Skupština Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP)  

Dodajte komentar

Lekić: Naša snaga su naši članovi, zapošljavmo na desetine hiljada radnika i kreiramo promet veći od tri milijarde eura

,,Iza nas su dvije uspješne godine rada. Naše članice, mala, srednja i velika preduzeća, preduzetnici, trenutno zapošljavaju na desetine hiljada radnika i generišu promet veći od tri milijarde eura. Samo zajedno, udruženi u CUP-u, možemo postići visoke ciljeve i doprinijeti pozitivnim promjenama u poslovnom okruženju, poručio je Jovan Lekić, predsjednik UO CUP na I sjednici Skupštine udruženja na kojoj je dopunjen UO sa 10 novih članova i izabrana potpredsjednica Skupštine Udruženja Dijana Čelik, vlasnica kompanije STEM iz Budve.

Lekić je izrazio i očekivanje da će nova Vlada uvažiti glas privrede i ubrzano sprovesti izmjene Zakona o radu, uvažiti evropska iskustva i prakse za dokazivanje reprezentativnosti poslodavačkih organizacija.

Da je CUP bio uspješan u dosadašnjoj misiji okupljanja poslovne zajednice, uvjeren je i novi član UO i vlasnik vinarije ,,Velimirović“ Goran Velimirović, koji je naglasio da CUP može da u narednom periodu zauzme jednu od ključnih uloga u crnogorskom ekonomskom i javnom životu.

,,Na nama nije lak zadatak. Treba prevazići višedecenijsko iskustvo i nasljeđe socijalističkog sistema, u kojem je pojam poslodavca imao sumnjivi prefiks. Imamo zadatak da kreiramo drugačiji ambijent, promovišemo novu ulogu preduzetnika i poslodavaca u društvu i gradimo partnerstva sa svim društvenim činiocima“, istakao je Velimirović.

Sa njim je saglasan i Nazif Cungu, vlasnik kompanije Cungu and Co. iz Ulcinja, koji nije krio zadovoljstvo zbog nove pozicije CUP-a.

,,Veoma sam srećan i zadovoljan što sam izabran za člana UO novog udruženja. Pristupilo nam je dosta članova. Nadam se da će se glas privrednika mnogo više čuti i da ćemo veoma brzo postati članovi socijalnog savjeta i jedan od ključnih partnera za kreiranje boljeg poslovnog ambijneta koji je temelj razvoja naše ekonomije“, zaključio je Cungu.

Skupština je, nakon dvije godine rada Udruženja, dopunila Upravni odbor sa 10 novih članova: Ljubiša Šćepanović vlasnik kompanije „Domaća trgovina“, Nazif Cungu, kompanija „Cungu and Co.“, Stela Bošković u ime „Crnogorske komercijalne banke“, Svetlana Vuksanović kompanija „Philip Morris Montenegro“, Stjepan Udovičić izvršni direktor „Crnogorskog Telekoma“, Vojin Žugić kompanija „Spuški mlin 1952“, Blagota Radović kompanija „Zetagradnja“, Goran Velimirović kompanija „Vinarija Velimirović“, Božo Sarić u ime Udruženja privrednika grada Bara i Dragan Martinović kompanija „Martex“.

CUP je u susret predstojećim praznicima, za poslovne partnere i predstavnika iz svijeta ekonomije, medija, izvršne i zakonodavne vlasti, organizovao i novogodišnji koktel u sklopu kojeg je emitovana kratka reportaža o socijalnom dijalogu na novim osnovama shodno evropskim iskustvima i dobroj praksi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *