Jay S. Hennick izabran za člana kanadske poslovne kuće slavnih

Dodajte komentar

Jay S. Hennick, globalni glavni izvršni direktor i predsjednik Colliersa i osnivač i predsjednik korporacije FirstService, izabran je za člana kanadske poslovne kuće slavnih 2024. godine.

Od skromnih početaka, Hennick je postao jedan od najuticajnijih kanadskih i međunarodnih poslovnih lidera. Rođen u Torontu, Hennickove rane godine nagovijestile su snažan preduzetnički duh i snažne ambicije. Sa 17 godina osnovao je svoj prvi posao, koji je tokom godina brzo rastao.

Hennick je diplomirao pravo na Univerzitetu Ottawa i bio prisutan u korporativnom pravu više od jedne decenije prije nego što je osnovao FirstService Corporation, sjevernoameričkog lidera u uslugama imovine. U 2015. godini FirstService se razdvojio u dvije nezavisne kompanije i Hennick je postao izvršni direktor i predsjednik Colliersa, vodeće kompanije za upravljanje profesionalnim uslugama i investicijama sa 19.000 profesionalaca i operacijama u 66 zemalja. On, zajedno sa svojom suprugom Barbarom Hennick, aktivno je uključen u filantropski rad, donirajući za ciljeve usmjerene na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i umjetnost, prvenstveno u Kanadi.

Kanadska poslovna kuća slavnih osnovana je 1979. godine i odaje počast i slavi dostignuća i doprinos kanadskih poslovnih lidera za njihovu viziju i liderstvo, nacionalni i globalni ekonomski uticaj, angažman zajednice i filantropiju. Svake godine, pojedince nominuju njihovi kolege i bira ih nezavisna komisija u selekciji koja predstavlja najznačajniji kanadski privatni sektor, akademske i medijske institucije.

Hennick će biti zvaično uvršten u Kanadsku poslovnu kuću slavnih 2024. u ceremoniji uvrštenja na proslavi u Kongresnom centru Metro Toronto 23. maja 2024.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *