Zahvalnice za realizaciju programa “Vladavina dijaloga” i vrijedna donacija Centru za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju iz Tivta

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori organizovala je večeras u hotelu Hilton Gala večeru tokom koje su uručene zahvalnice za specijalan doprinos realizaciji programa “Vladavina dijaloga”, Jeleni Milošević – Sekulić, predsjednici AmCham Komiteta za zdravlje i Dušanu Poloviću, generalnom direktoru Direktorata za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise u Ministarstvu javne uprave, te vrijedna donacija za nabavku neurofeedback opreme Dnevnom Centru za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju iz Tivta.

Kao najveća renomirana međunarodna poslovna zajednica u Crnoj Gori, AmCham svojim aktivnostima stremi da unaprijedi biznis ambijent u zemlji i u tom smislu, kako je naglasila predsjednica Komore prilikom svečanog obraćanja, gđa Svetlana Vuksanović, u fokusu je kreiranje jedinstvenih mogućnosti i uspostavljanje sistema utemeljenog na vladavini prava, transparentnosti, jednakosti i fer tržišnoj utakmici.

“Cilj programa “Vladavina dijaloga” je da zajedno, u timskom duhu, blagovremeno i kontinuirano komuniciramo i sarađujemo na prevazilaženju biznis barijera i kreiranju poslovnog ambijenta koji će zadržati postojeće, te privući nove renomirane kompanije, prvenstveno iz SAD-a i EU, da posluju u Crnoj Gori”, izjavila je predsjednica Komore na Gala večeri.

Ambasadorka Rajnke je istakla važnost partnerstva između javnog i privatnog sektora za stvaranje atraktivne poslovne klime, koja otvara nove ekonomske mogućnosti, inovacije i preduzetništvo. Dobro partnerstvo između kompanija i Vlade podstiče investicije i stvara kvalitetna radna mjesta, dodala je ambasadorka, ističući da AmCham igra ključnu ulogu u povezivanju dviju strana, pri tom uključujući i američke kompanije u to partnerstvo.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, gdin Nik Đeljošaj, istakao je u govoru da se mora mijenjati ekonomski model, ali i mi sami, kao i pristup radu. Na tom putu, naglasio je, AmCham ima podršku donosioca odluka.

“Upravo u tome vidim i najveću ulogu Američke privredne komore koja je i formirana sa osnovnim ciljem da poslovanje u Crnoj Gori učini boljim, da unaprijedi poslovni ambijent i Crnu Goru učini konkurentijom i prosperitetnijom, da pomogne na našem putu ka EU. Imamo istu vizuju, imamo istu misiju, predstoji nam samo još da zacrtane ciljeve i ostvarimo, a to možemo samo ako radimo zajedno. Zato vas uvjeravam da ćete imati punu podršku Vlade Crne Gore u vašim aktivnostima”, izjavio je Đeljošaj.

Društveno odgovorno poslovanje je jedan od stubova Američke privredne komore i vrijednost koju njeguje već 15 godina. Kompanije članice koje su ove godine učestvovale u donatorskoj inicijativi, su: CKB banka, Coca Cola HBC, NLB banka, Neregelia, Adriatic Marines, Comtrade, Erste banka, Sava osiguranje, Golden Group, BDK advokati, Addiko banka, Radonjic i partneri, G3 Spirits, Tara Resources, Axians, Strategist i Butterlfy Finance.

Direktor Dnevnog Centra iz Tivta, Srđan Krunić, kazao je da je ova vrijedna donacija veliki vjetar u leđa za instituciju na čijem je čelu.

„Jedna od najznačajnih donacija Dnevnom Centru je upravo ova donacija Američke privredne komore u Crnoj Gori, tj. nabavka neurofeedback opreme koja će umnogome poboljšati rad sa našim korisnicima. Donacija koja ima za cilj da unaprijedi naš rad, dokazuje nam kako se Američka privredna komora u Crnoj Gori, društveno-odgovorno ponaša prema svojoj zajednici  i veoma uspješno prepoznaje potrebe naše djece odnosno Ustanove“, kazao je Krunić.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *