Glovo i u odlazećoj godini neizostavna podrška svojim korisnicima i široj zajednici

Dodajte komentar
  1. Korisnik sa najviše porudžbina na Glovu u ovoj godini živi u Podgorici i u toku 2023. je 855 puta naručio nešto putem aplikacije.
  2. Crna Gora ima najveći rast „učestalosti kupovine“ iz godine u godinu u kategoriji namirnica među svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje.
  3. Najnaručivanija hrana i u 2023. godini je pizza, pozicionirajući italijansku kuhinju na samom vrhu kada su u pitanju preference korisnika.

Glovo, jedna od vodećih svjetskih multikategorijalnih platformi za dostavu, i u ovoj godini je bio neizostavni dio svakodnevnog života mnogih građana naše zemlje i partner u ispunjenju njihovih narazličitijih potreba i zahtjeva. Bilo da govorimo o dostavi hrane iz restorana, namirnica iz supermarketa ili drugih proizvoda iz domena maloprodaje, Glovo je na dnevnom nivou učinio život jednostavnijim i praktičnijim. U kojoj mjeri je 2023. godina bila zanimljiva za Glovo u našoj zemlji, lokalni tim koji stoji iza ovog globalnog brenda predstavio je kroz interesantne statističke podatke i brojke, koje su sastavni dio Godišnjeg izvještaja ove kompanije.

Podaci za 2023. godinu govore da je Glovo ostvario značajno povećanje u dijelu broja narudžbi na aplikaciji u odnosu na prethodnu godinu, dok Crna Gora bilježi najveći međugodišnji (iz godine u godinu) rast “učestalosti kupovine” u regionu Jugoistočne Evrope. Naročito je značajno to što je broj partnera na aplikaciji znatno uvećan, što govori o predanosti tima da uspostavi saradnju sa najarznovrsnijim lokalnim biznisima i time proširi i diversifikuje ponudu na aplikaciji za sve svoje korisnike. Multikategorijalni segment Glova posebno je došao do izražaja u godini na izmaku u kojoj je ostvareno drastično povećanje specijalizovanih proizvoda iz maloprodaje, do skoro petostruko više u odnosu na prethodnu godinu.

Italijanska kuhinja omiljena među građanima

Naročito zanimljivi podaci odnose se na gastronomske navike korisnika Glova u Crnoj Gori. Najnaručivanija hrana i ove godine je pizza, pozicionirajući italijansku kuhinju na samom vrhu kada su u pitanju preference korisnika, nakon koje su se našle američka i zdrava kuhinja. Pored toga, zabilježen je značajan porast u konzumaciji kineske i meksičke kuhinje, i to skoro trostruko više.

Korisnik sa najviše porudžbina na Glovu u 2023. godini živi u Podgorici i u ovoj godini je 855 puta naručio putem aplikacije, odnosno skoro tri porudžbine svakoga dana, potrošivši skoro 25 hiljada eura.

Kada su u pitanju prehrambeni proizvodi, ovaj segment prodaje na Glovu u ovoj godini uvećan je preko 2.5 puta, što je drugi najveći godišnji rast porudžbina prehrambenih proizvoda u regionu. Crna Gora takođe ima najveći rast „učestalosti kupovine“ iz godine u godinu  u kategoriji namirnica među svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje – sa povećanjem od više od 50%.

Najviše dostave u ljetnjoj sezoni

Najviše posla dostavljači koji isporučuju Glovo porudžbine su imali u toku sezone, u avgustu, a dan u nedjelji kada se Glovo najviše konzumirao je poslednji radni dan u sedmici – petak. Najprometniji minut za Glovo u Crnoj Gori bio je 30. novembar u 14:47 sa preko 200 proizvoda koji su isporučeni istovremeno na crnogorskim ulicama.

Podgorica prednjači kada je u pitanju broj isporučenih narudžbi, a nakon nje slijede Budva i Bar, dok je najveće povećanje u broju porudžbi zabilježeno u Herceg Novom. Kada govorimo o velikodušnosti građana u pogledu davanja bakšiša kuririma, i ove godine je Tivat na vrhu te liste, nakon kojeg slijede Herceg Novi i Podgorica. Naročito je zanimljivo to da je Crna Gora četvrta po redu zemlja u kojoj Glovo posluje po pitanju učestalosti davanja bakšiša.

O Glovu

Glovo je jedna od prvih multikategorijalnih aplikacija koje povezuju restorane, apoteke, prehrambene lance i prodavnice široke namjene, uključujući i kategoriju „bilo šta“ koja korisnicima omogućava da naruče šta god žele u svom gradu. Osnovan u Barseloni 2015. godine, Glovo posluje na 25 tržišta u više od 1300 gradova u Jugozapadnoj i Istočnoj Evropi i Africi. Misija Glova je da svim stanovnicima grada u kojem posluje učini brzo dostupnim sve ono što taj grad nudi. Na taj način, korisnici Glova mogu uživati u svom odabiru proizvoda kada i gdje to oni žele.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *