Bitcoin u pozitivnom trendu: Ovo je ključna psihološka granica

Dodajte komentar

Čini se da se bitcoinova kripto zima otapa, u rasponu od 43 000 do 46 000 USD, što je 159% više u odnosu na prošli decembar prema podacima Dow Jones Market Data Group. Pomak prema gore mogao bi biti početak novog ciklusa.

“Čini se da je puno raspoloženja malih ulagača zanemareno. Nije bilo pompe i uzbuđenja koje ste vidjeli sredinom do kasnog ciklusa posljednjeg kripto oporavka. To nam zapravo daje povjerenje da još uvijek malo rani innings, da postoji mnogo kapitala koji ima jastuk,” rekao je John Todaro, viši istraživački analitičar, Needham & Company, za FOX Business.

Nekoliko stražnjih vjetrova podstiče nedavni trčanje. Federalne rezerve, koje završavaju svoj posljednji ovogodišnji sastanak u srijedu, mogle bi početi snižavati stope u martu 2024., prema prognozama koje prati FedWatch Tool CME-a, a koje bi podržavale kriptovalute.

Osim toga, BlackRock i Fidelity imaju zahtjeve na čekanju za sredstva kojima se trguje na berzi podnesene i na pregledu kod Komisije za hartije od vrijednosti i berzu. Bilo je nagađanja da bi barem jedan od njih mogao dobiti odobrenje, što bi označilo prvi Bitcoin ETF. Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink, čija kompanija nadzire imovinu vrijednu 9 triliona dolara, komentarisao je glasine o mogućem odobrenju tokom pojavljivanja “The Claman Countdown” u listopadu.

“Ne mogu govoriti o detaljima bilo čega, mislim da je to samo primjer prigušenog interesa za kripto. Slušamo od klijenata širom svijeta o potrebi za kripto”, rekao je Fink. Ulagači, uključujući Todaro, očekuju moguću odluku početkom januara, prenosi seebiz.eu.

Mnogi ulagači koji su držali Bitcoin dok se u novembru 2021. trgovao na najvišem nivou od 67 802,30 USD, prije nego što je pao na raspon od 16 000 do 17 000 USD, vrlo su sramežljivi, primijetio je Todaro, ali on vidi prekretnicu.

“Mislim da ako Bitcoin prijeđe 50.000 dolara, što je psihološka točka za mnoge male ulagače, tada počinje talas vraćanja dijela tog kapitala”, dodao je.

Uz to, Todaro ima ocjenu otkupa na berzi za kripto trgovanje Coinbase, koja dobija 90% svog prihoda od maloprodajnih kupaca. Primjećuje da je interes za njegovu aplikaciju u Apple storeu pao na 40. mjesto u februaru 2023. nakon propasti FTX-a Sama Bankman-Frieda. Bankman-Fried je prošlog mjeseca proglašen krivim po svim tačkama optužnice i suočava se s više od 100 godina zatvora.

Sam Bankman-Fried, suosnivač FTX Cryptocurrency Derivatives Exchange, stiže na sud u New Yorku, 3. januara 2023.
Budući da se ovaj mjesec oporavio na 24. mjesto, dalje bi poboljšanje bilo u korelaciji s malim ulagačima koji ulažu novi novac u rad.

Todaro ima ciljnu cijenu od 160 USD po dionici na Coinbaseu.

Ne vjeruju ipak svi. Prošle nedjelje izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon rekao je zastupnicima tokom saslušanja da su kriptovalute za kriminalce i da ima kontrolu nad vladom SAD-a, “zatvorio bi je”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *