Potpisan memorandum o saradnji između Crnogorskog udruženja poslodavaca i Ekonomskog fakulteta u Podgorici

Dodajte komentar

Crnogorsko udruženje poslodavaca i Ekonomski fakultet univerziteta Crne Gore zaključili su memorandum o saradnji. Memorandum su potpisali dekan prof. dr Mijat Jocović u ime Ekonomskog fakulteta UCG i prof. dr Vasilije Kostić u ime Crnogorskog udruženja poslodavaca.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo potpisali memorandum o saradnji sa jednom takvom visokoškolskom ustanovom kao što je Ekonomski fakultet. Kao što je poznato, ovaj fakultet je jedna od najviših i najreferentnijih institucija crnogorskog obrazovnog sistema. Niti razvijenog društva, niti razvijene ekonomije nema bez uspostave tijesne saradnje između visokoškolskih, naučnih institucija i poslodavačkih organizacija kakva je u ovom slučaju Crnogorsko udruženje poslodavaca koje objedinjuje najveće firme iz oblasti privređivanja u Crnoj Gori,” istakao je prof. dr Vasilije Kostić

Potpisnice Memoranduma imaju zajedničke interese u oblasti razvoja i unapređenja kadrova u oblasti ekonomije i ovim sporazumom su utvrdili osnove za međusobnu poslovno-tehničku saradnju.

“Cilj je da sa ekonomskim fakultetom obogatimo kadrovsku ili ponudu na tržištu rada u Crnoj Gori i da doprinesemo jednom dinamičnijem rastu i razvoju i ukupnom ekonomskom i socijalnom razvoju Crne Gore,” dodao je Kostić.

Veliko zadovoljstvo što će sarađivati sa značajnim partnerom kakav je Crnogorsko udruženje poslodavaca izrazio je i dekan prof. dr Mijat Jocović.

“Mi smo danas obogatili zajednicu Ekonomskog fakulteta potpisivanjem ovog sporazuma za jednog novog respektabilnog člana. Ono što mi na Ekonomskom fakultetu vidimo kao poseban doprinos saradnje sa CUP-om jeste da pokušamo da ohrabrimo naše studente da karijeru ne započinju isključivo u javnom sektoru, nego da razmisle i da se ohrabre da svoju karijeru započnu u privatnom sektoru i da promovišemo preduzetništvo i biznis,” kazao je dr Jocović.

Ovakva saradnja će se takođe ogledati u realizaciji zajedničkih projekata, organizovanju zajedničkih konferencija, radionica, promocija i stručne prakse za studente.

“Mi smo ponudili jedan projekat praktične nastave koji naš fakultet organizuje. Naišli smo na spremnost rukovodstva CUP-a da studenti koji obavljaju praksu u okviru Ekonomskog fakulteta obavljaju praksu u respektabilnim kompanijama koje su članice Crnogorskog udruženja poslodavaca i da se na taj način što bolje pripremaju za tržište rada i da stiču dodatna znanja i vještine koje će kasnije ponuditi na tržištu rada,” istakao je dekan.

Ovo će biti uspješan nastavak promovisanja Ekonomskog fakulteta kao najstarije visokoškolske ustanove, kao i davanja mogućnosti studentima za kontinuiranu edukaciju i stvaranje prilika za pronalaženje karijere.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *