Minus Barske plovidbe 14,2 miliona eura

Dodajte komentar

Barska plovidba završila je treći kvartal sa plusom od 770,7 hiljada eura, ali je uprkos tome ukupan gubitak preduzeća na kraju septembra iznosio 14,2 miliona eura.

Finansijski iskazi preduzeća sa sjedištemu Baru pokazuju da su u ovoj godini za devet mjeseci prihodi pali za skoro četiri miliona eura i da su iznosili šest i po miliona. Troškovi poslovanja su bili 3,34 miliona, što je pola miliona manje nego za devet mjeseci lani, dok su troškovi zarada bili na gotovo istom nivou kao prošle godine. Iznosili su 1,65 miliona eura.

Ukupan gubitak na kraju trećeg kvartala od 14,2 miliona je za 3,2 miliona manji nego u istom periodu prošle godine. Takođe, lani su nakon devet mjeseci imali 310 hiljada minusa.

Kapital društva je negativan u iznosu od 3,36 miliona. Dugoročne obaveze društva iznose 27,7 miliona eura i odnose se na dug po osnovu kredita bankarskim institucijama. Kada su u pitanju kratkoročne obaveze, one iznose 6,7 miliona, a šest miliona se odnosi na kredite od lica koja nisu kreditne institucije.

Pasiva i akitva su na kraju devetog mjeseca bile 34,1 milion eura. Finansijski iskazi su objavljeni na sajtu Montenegroberze.

Osim Barske plovidbe, Montenegroberzi su ove sedmice izvještaje podnijeli i “Sveti Stefan hoteli”.

Preduzeće, koje se u ponedjeljak oglasilo saopštenjem u kom je navelo da im zakupac Adrijatik propertiz nije platio kiriju za treći i četvrti kvartal, na kraju devetog mjeseca imalo je dobit od 678 hiljada eura. Prihodi su iznosili 964 hiljade, troškovi poslovanja 255 hiljada, a troškovi zarada 115,6 hiljada eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *