Brković tvrdi da ima pare da vrati dug “Vektre Boke”

Dodajte komentar

Predsjednik Privrednog suda Mladen Grdinić odlučivaće o izuzeću sudije Nemanje Popovića iz postupka u kojem Uprava prihoda i carina (UPC) traži uvođenje stečaj u firmu “Vektra Boka” u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića.

Zahtjev za izuzeće Popovića, na jučerašnjem ročištu podnio je advokat “Vektre” Ranko Grbavac.

On je kazao da je Brković obezbijedio više od 30 miliona eura preko poslovnog partnera, te da će od toga iznosa namiriti potraživanja UPC i OTP banke, u zasebnom sporu. On je kazao da su dobili garanciju za više od 19 miliona i pismo namjere od 11 miliona eura, zbog čega traže da se ročište odloži za mjesec dana kako bi isplatili potraživanja UPC i postupak okončali.

Advokatica UPC Anka Medojević istakla je da su o tome trebali ranije da budu upoznati i sud i UPC i da smatra da je predlog podnijet radi odugovlačenja postupka. Ona je odluku o odlaganju ročišta prepustila sudiji Popoviću.

Grbavac je pojasnio da dokumenta nisu dostavljena jer je poslovni partner “Vektre Boke” pismo namjere dostavio 22. novembra, a potvrdu o novcu 30. novembra i da se radi o spisima na engleskom i arapskom jeziku.