Nakon neuspješnog prvog pokušaja, Reddit ponovo želi da izađe na berzu

Dodajte komentar

Reddit ponovo razmatra inicijalnu javnu ponudu, moguća realizacija već u prvom kvartalu sljedeće godine.

Najpopularniji internet forum Reddit ponovo razmatra inicijalnu javnu ponudu (IPO). Prema izvještaju Bloomberga, kompanija je već u pregovorima sa potencijalnim investitorima o izlasku na berzu.

Osnovana 2005. godine od strane Stiva Hafmana, Arona Švarca i Aleksisa Ohanijana, kompanija sa sjedištem u San Francisku razmatra da svoje hartije od vrijednosti ponudi već u prvom kvartalu naredne godine, prema izvorima bliskim Bloombergu, koje prenosi TechCrunch.

U decembru 2021. godine, Reddit je povjerljivo podnio preliminarnu registracionu izjavu američkoj Komisiji za hartije od vrijednosti i berzu (SEC) za izlazak na berzu, ali ti planovi nisu realizovani.

Taj potez uslijedio je samo nekoliko mjeseci nakon što je Reddit prikupio značajnih 410 miliona dolara finansiranja pod vođstvom Fidelity-a, čime je procijenjena vrijednost kompanije dostigla deset milijardi dolara. Tada je bilo planirano da se taj krug finansiranja, Serija F, zatvori sa 700 miliona dolara.

Zatim, u januaru 2022. godine, Reddit je čak angažovao Morgan Stenli i Goldman Saks da rade na IPO-u. U tom trenutku, razmatrali su vrijednost kompanije od čak 15 milijardi dolara.

Trenutno nije poznato po kojoj bi vrijednosti kompanija mogla da izađe na berzu, ukoliko do toga dođe.

Kada su kontaktirani, portparol Reddit-a je putem mejla rekao TechCrunch-u da se kompanija nalazi u periodu tišine i ne može da komentariše.

Izvor: Novaekonomija.rs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *