Smijenjen odbor direktora To Montenegra i Savjet ACV

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici smijenila odbor direktora „To Montenegro” i Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) – saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović poručujući da su raspisali konkurs za popunjavanje po dva mjesta na tim pozicijama.

Odlukom Vlade iz Savjeta ACV su razriješeni predsjednik Dejan Stojanović i članovi Edis Ćatović, Milijana Knežević, Ćamil Kujević i Slobodanka Burić, a iz Odbora direktora „To Montenegro” Pavle Ljesar, Orhan Hodžić, Suad Đelović, Danilo Marković i Mersad Mujević.

Radulović kaže da su nakon analiziranja dokumentacije u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo utvrđene brojne nezakonitosti koje su pratile konkurs za izbor direktora.

– Zato smo bili prinuđeni da predložimo smjenu članova Savjeta i raspišemo konkurs za izbor dva člana agencije za civilno vazduhoplovstvo – saopštio je Radulović.

Oni, kaže, nijesu ispoštovali navode inspekcije rada koja je utvrdila nepravilnosti u vezi sa konkursom.

– Rad dosadašnjeg Savjeta obilježila su brojna neslaganja članova i njihova neslaganja često su punila novinske stupce čime je grubo narušen ugled Agencije. Namjera je da se nakon izbora novih članova Savjeta agencije ponovo raspiše konkurs za direktora kako bismo dobili kandidata koji ispunjava sve uslove konkursa i kompetentu osobu da obavlja zahtjevne poslove u Agenciji – dodao je Radulović.

Već su, kaže, objavili poziv za izbor dva člana Odbora direktora „To Montenegro”.

– Kako bi što prije dobili nov i profesionalan odbor direktora koji će marljivo raditi na razvoju nacionalne aviokompanije – dodao je Radulović.

Time, poručuje, žele da promijene dosadašnju praksu jer smatra da članovi tih tijela ne smiju biti samo kandidati političkih partija. Zato je pozvao sve zainteresovane strane koje imaju stručne reference da se prijave na javni poziv i svoje biografije pošalju na imejl: [email protected].

– Crnogorsko vazduhoplovstvo zaslužuje mnogo više. Zato nam trebaju kvalitetni kardovi, nove vizije, ali i strategije razvoja ove oblasti – zaključio je Radulović poručujući da će vazduhoplovstvo imati punu podršku njegovog resora.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *