Najuspješnijim predstavnicama crnogorske ženske biznis zajednice dodijeljena TWBM 2023 priznanja

Dodajte komentar

Istinsko prepoznavanje i vrednovanje ženskih poslovnih uspjeha još ne prati njihove izvrsne rezultate, što vidimo kao važan zadatak inicijative Top Women Business Montenegro, kazala je izvršna direktorica BI Communication i inicijatorka projekta TWBM Ljiljana Burzan-Nikolić na svečanosti na kojoj su najboljim crnogorskim preduzećima, kojima upravljaju žene ili su u vlasništvu žena, dodijeljena priznanja Top Women Bussines Montenegro 2023. Burzan-Nikolić ponosna je što Inicijativa aktivno i uporno doprinosi promjenama na bolje kada je u pitanju snaženje, širenje i vidljivost ženskog poslovnog potencijala.

„Odajemo priznanje najuspješnijim predstavnicama crnogorske ženske biznis mreže. Kada kažemo najuspješnijim, mislimo na one iza kojih stoje postignuti rezultati koje smo izmjerili i koje želimo da istaknemo. Mjerenje rezultata je ključni aspekt u poslovnom svijetu. To nam omogućava da jasno vidimo gdje smo sada, gdje idemo i šta možemo poboljšati. Ali, kada govorimo o ženskom biznisu, mjerenje rezultata ima i dalekosežniji značaj. Promocija poslovnih dostignuća žena koje imaju kredibilitet jeste od suštinske važnosti. One su uzori koji pokazuju da društvo počiva na onima koje njeguju prave vrijednosti, etiku i posvećen rad, zbog čega je veoma važno da o njima glasno govorimo“, poručila je ona.

Direktorica sektora za poslovanje sa građanima u NLB Banci Ivana Bošković kazala je da je inicijativa Top Women Business Montenegro dokaz da se žensko preduzetništvo ubrzano razvija i da žene postaju sve smjelije u kreiranju svoje vizije, oslanjajući se na svoje snage i mogućnosti.

,,Drago nam je što smo drugu godinu zaredom generalni pokrovitelj ovakvog projekta jer je ovo naš način da doprinesemo i regionu u kojem poslujemo, ali i ženskom preduzetništvu u Crnoj Gori. Sve više preduzeća osnivaju žene. Ne samo da ih osnivaju, već njima i rukovode. Uručićemo priznanja najboljim crnogorskim ženskim preduzećima i, nadam se, podstaći i osnažiti sve žene da prate svoja uvjerenja i pokreću biznise koji će ih jačati i motivisati da budu još bolje“, poručila je Bošković.

S Maximo logistika najuspješnije je mikro preduzeće kojim upravljaju žene. Priznanje TWBM 2023, izvršnoj direktorici Simoni Rajković, uručila je predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić.

Najuspješnije malo preduzeće kojim upravljaju žene jeste D Way. Izvršnoj direktorici Dragani Đerić priznanje je uručio predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore Velizar Kaluđerović.

Priznanje za najuspješnije srednje preduzeće kojim upravljaju žene dobila je kompanija Farmegra. Priznanje je umjesto izvršne direktorice Branislave Raičević primila Jelena Mitrevski. Njoj je nagradu uručila šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost Marija Šuković.

Najuspješnije srednje preduzeće u vlasništvu žena jeste SAMMS, a njegovoj vlasnici Anji Radonjić priznanje je uručila prošlogodišnja dobitnica i izvršna direktorica kompanije Glosarij Mirjana Mijušković.

BTA Travel Agency iz Budve najuspješnije je mikro preduzeće. Direktorica sektora za poslovanje sa građanima u NLB banci, Ivana Bošković uručila je TWBM 2023 priznanje Jasminki Čerimagić, izvršnoj direktorici Agencije.

Priznanje  TWBM za ostvarene rezultate u poslovanju dodjeljuje kompanija BI Communication na osnovu rangiranja koje je uradio provajder poslovnih informacija BI Consulting. Rangiranja su obavljena primjenom međunarodnih definicija ženskih biznisa MEST IWA 34 na bazi finansijskih izvještaja za 2022. godinu. Dodjela TWBM 2023 nagrada organizovana je u CKZ „Ribnica“ u Podgorici.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *