Niko neće pumpe na auto-putu

Dodajte komentar

Na javni poziv za podnošenje ponuda za davanje u dugoročni zakup na period od 25 godina državne imovine za gradnju dvije benzinske pumpe sa pratećim sadržajima na auto-putu Bar-Boljare (dionica Smokovac-Mateševo) u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima, a koji je raspisan 19. septembra 2023. godine, nije stigla nijedna ponuda.

Ovo je zvanično rečeno “Vijestima” u Monteputu, državnoj kompaniji koja je zaduženja za upravljanje ovom dionicom auto-puta.

“Monteput će u narednom periodu razmotriti ponavljanje poziva, kao i eventualnu promjenu uslova tendera”, rečeno je u kompaniji.

Raspisane su bile pojedinačne tenderske partije za obje pumpe, a ponude su se mogle dostaviti do 20. novembra ove godine.

Prema javnom pozivu od ponuđača se, između ostalog, očekivalo da ponudi minimalnu fiksnu cijenu zakupa na godišnjem nivou u iznosu od 66.760 eura, uvećanu za najmanje pet odsto ostvarenog prometa po osnovu obavljanja svih djelatnosti na predmetnoj lokaciji, koju će uplaćivati “Monteputu” godišnje i da dostavi Investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

U skladu sa Odlukom o visini, načinu i uslovima plaćanja naknada za korišćenje državnih puteva, kako je pojašnjeno, utvrđena je minimalna visina godišnje naknade za zakup, odnosno korišćenje određenih djelova putnog pojasa zemljišta za auto-puteve, brze saobraćajnice i dionice koje su u sastavu tih puteva.

Na tenderu su mogli učestvovati sva zainteresovana lica, uključujući i konzorcijume, koja otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka u skladu sa javnim pozivom.

U pozivu je pisalo i da učesnici na tenderu mogu, uz prethodnu najavu tenderskoj komisiji, posjetiti nepokretnosti koje su predmet javnog poziva, svakog radnog dana od dana sticanja statusa učesnika na tenderu do 17. novembra ove godine.

Prema Detaljnom prostornom planu auto-puta Bar Boljare pumpa će biti objekat maksimalne spratnosti P+1, koji će imati, između ostalog, veću javnu česmu i javni mokri čvor, u okviru benzinske stanice, službu prve pomoći i informacija sa službenim i javnim telefonom, prodavnicu rezervnih djelova i opreme, informativno-turistički punkt i kafe u zatvorenom prostoru sa terasom.

Iz Monteputa su ranije kazali da da nakon izbora najpovoljnije ponude i zaključenja ugovora, u roku od godinu, može očekivati da benzinska stanica, s pratećim sadržajima, bude otvorena.

Državna imovina koja se daje u zakup se nalaze u katastarskoj opštini Mrke koja pripada Podgorici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *