Radović u Turskoj: Stvorićemo održiva radna mjesta

Dodajte komentar

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Irena Radović boravi u zvaničnoj posjeti Razvojnoj banci Turske u cilju jačanja ekonomske saradnje između dvije finansijske institucije.

Na sastanku sa izvršnim direktorom i članom Odbora direktora, Ibrahimom Halil Oztopom, istaknuto je da su Investiciono-razvojni fond Crne Gore i Razvojna banka Turske posvećeni principima održivog razvoja i odgovornog poslovanja.

Radović i Oztop razgovarali su o mogućnostima investiranja u sektore od strateškog značaja, s ciljem stimulisanja privrednog rasta i razvoja, izrazivši očekivanje da će saradnja dvije institucije u krajnjem doprinijeti jačanju bilateralnih veza između Crne Gore i Turske u oblasti ekonomije i investicija.

Radović je istakla zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje institucije na čijem je čelu sa Razvojnom bankom Turske na projektima koji će pozitivno uticati na ekonomiju obje zemlje, sa posebnim naglaskom na odgovorno i održivo poslovanje.

“Kroz strateške projekte biti stvorena održiva radna mjesta, podstaknute inovacije i unaprijeđeno poslovno okruženje”, poručila je ona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *