ZBCG traži da Zoran Đurišić bude predsjednik Borda direktora Air Montenegra

Dodajte komentar

Koalicija Za budućnost Crne Gore traži da predsjednik Borda direktora kompanije Air Montenegro bude Zoran Đurišić, bivši direktor kompanije Montenegro Airlines, piše CdM.

O sastavu Odbora direktora konačnu riječ daje Vlada.

Đurišić je bio i ekspert-konsultant za vazdušni saobraćaj u Vladi Dritana Abazovića. Međutim ta saradnja je kratko trajala pa je Đurišić ranije saopštio da izuzetno razočaran saradnjom sa Abazovićem.

“Vrhunsko razočaranje nosim oko načina saradnje sa tim čovjekom. Niko me nije poslušao. Abazović je bio moj prijatelj, bio mi je u kući više puta, bio je Milan Knežević prisutan, svaki put me prevario. Ne mogu da vjerujem kako su neodgovorni ljudi”, rekao je tada Đurišić.

U avgustu 2022. je tada jedan od lidera Pokreta Evropa sad, a sada aktuelni predsjednik države Jakov Milatović kritikovao Vladu Abazovića za nastavak “bestidnog partijskog zapošljavanja, i to često istaknutih DPS kadrova – u javnosti prepoznatih po zloupotrebi položaja u ranijem periodu”. On je tada podsjetio da su u državnu upravu vraćeni i Zoran Đurišić.

Aktuelni sastav Borda direktora Air Montenegra čine predsjednik Pavle Ljesar, i članovi Orhan Hodžić, Suad Đelović, Danilo Marković i Mersad Mujević.

Koalicionim sporazumom uoči formiranja Vlade Milojka Spajića definisani je da koalicija Za budućnost Crne Gore participira u vlasti i prije roka od godinu za kada je predviđena rekonstrukcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *