“Vlada ne razmišlja o poskupljenju struje, prodaje EPCG neće biti”

Dodajte komentar
Foto: Vlada CG

Vlada ne razmišlja o poskupljenju struje, a prodaje Elektroprivrede Crne Gore neće biti, kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović gostjući u emisiji Okvir.

Zlonamjernim ocjenjuje, kako kaže, napade bivšeg premijera Dritana Abazovića na njega i ističe da je priča o eventualnoj prodaji 10 do 20 odsto akcija Elektroprivrede prenaglašena, i da se taj novac, ako bi se to i desilo, ne bi koristio za program Evropa sad 2. Mujović će u ponedjeljak posjetiti Željezaru Nikšić i razgovarati s radnicima i menadžmentom kompanije.

“O poskupljenju struje ne razmišljamo, iako smo svjedoci raznih medijskih interpretacija i paušalnih ocjena pojedinih političkih struktura, rekao bih za potrebe nekog dnevno-političkog marketinga. Dakle, o tome se ne razmatra, nismo raspravljali o tome niti bih lično bio dio priče koja će protežirati prodaju elektroprivode”, kazao je Mujović.

On je naglasio da se u slučaju prodaje jednog dijela akcija novac ne bi koristio za program Evropa sad dva.

“Dakle prodaja ne bi bila način pribranja sredstava, nego bi se na nju gledalo kao na način da sačuvamo naše najveće blago, a to je EPCG od nas samih”, kazao je Mujović.

Martinović: Stvari ćemo pomjerati sa mrve tačke

Ministar turizma i ekologije Vladimir Martinović ocijenio je da je veoma kratak period da se objektivno sagledaju svi problemi u resoru.

“Mi imamo izgrađene brojne turističke kapacitete, brojne turističke komplekse koji nijesu pratili odgovarajuću komunalnu infrastrukturu. A ni saobraćajnu. Već su se stvari radile potpuno nekim obrnutim redosledom. I to je jedan veoma velik izazov i za državu. I ja sam siguran da će i ministarstvo, u naravno u okvirima nadležnosti ministarstva, a i Vlada, na čelu koje je gospodin Spajić, itekako znati da se sada nosi sa tim problemima, izazovima, kako bismo upravo uspjeli da riješimo i da rješavamo ove probleme koje ne možemo riješiti preko noći, ali definitivno smatram da su to neki okviri u kojima baš moramo da se krećemo, detektujemo probleme”, istakao je Martinović.

On je poručio da će te probleme rješavati u narednom periodu, jer država nikako ne smije dozvoliti da turizam bude zanemaren na bilo koji način.

Martinović smatra da Crna Gora treba da zauzme model između elitnog i masovnog turizma, takozvani mješoviti model.

“Mislim da je kreiranje tog mješovitog sistema ljekovito za Crnu Goru. Ja smatram da Crna Gora ima veoma veliki potencijal kada su u pitanju vjerski i zdravstveni turizam”, poručio je Martinović i kazao da se intenzivno mora raditi na razvoju tih elemenata.

On kaže da turističku ponudu moramo da kreiramo kroz i buduće i finansijske i fiskalne planove Vlade Crne Gore, prenosi rtcg.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *