Gdje u Evropi možete kupiti najjeftiniji stan

Dodajte komentar

Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od evropskih gradova, postoje podaci o njihovim cijenama. Evo u kojim gradovima Evrope treba izdvojiti najviše novca za stan, za neke stanove cijena ide i do 13.000 eura po kvadratu.

U Minhenu, jednom od najpopularnijih gradova u Njemačkoj, kupci su za stan u novogradnji prošle godine morali da plate u prosjeku 10.500 eura po kvadratu, dok je u francuskoj prestonici Parizu, jednom od najromantičnijih gradova, sa 13.000 eura bio skuplji.

Nešto jeftiniji su London, Oslo i Frankfurt, gde prosječna cijena kvadrata iznosi 8.400 eura. U Amsterdamu, gradu koji je sve popularnija destinacija za život, kvadratni metar bio je 7.600 eura, a u Kopenhagenu 7.300 eura.

U Hamburgu, gradu koji je šesti po veličini u Evropskoj uniji, kupci su plaćali 6.900 eura, a u Berlinu za 400 eura manje, odnosno 6.500 za kvadrat stambenog prostora.

Sa druge strane, Bugarska je zemlja koja privlači sve veći broj stranih investitora i kupaca nekretnina zbog svoje pristupačnosti, ljepote prirode i raznovrsnih mogućnosti. Zato su u bugarskim gradovima Varna i Burgas najpovoljnije nekretnine, gdej je novi stan u prosjeku mogao da se kupi za 900 eura po kvadratu.

(Bif.rs)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *